Kampen mellom IFPI og The PirateBay fortsetter. En dansk ISP (DMT2-Tele2, som er det danske Tele 2) ble beordret om å blokkere The PirateBay i en dansk domstol, da retten fømte i favør IFPI. The PirateBay, som for tiden er den 28. mest besøkte siden i Danmark, jobber nå med et motargument.

tpb

Den populære metasøkemotoren Torrentz.com har introdusert flere nye funksjoner, som bla. inkluderer “verifisering” av filmer og TV-programmer. Siden er nå distribuert fra flere kilder for å sikre optimal service for sine brukere.

torrentz

Det har blitt laget mange plugins, widgets og toolbars for isohunt, men nå har isoHunt laget en ny toolbar, som de er veldig stolte av…

logoisohunt

PirateBay har nådd en my milepel. Nå tracker de over 1 million torrents, 10 millioner peers.

Torrent’Em er allerede ute av manesjen, da de er har blitt blokkert av torrentz.com. Det har nemlig vist seg at Torrent’Em har brukt torrentz.com’s kode uten lov.

Torrent’Em er en unik metasøkemotor for torrentfiler. Dette grunnet at den er kodet i sin helhet i Flash. Siden indekserer flere åpne torrentsider, og søkeresultatet er presentert på en ryddig og flashy måte.

torrentem

Etter to måneder nedetid, er det fremdeles usikkert om Demonoid vil komme tilbake
Imidlertidig, er det opp til The Pirate Bay så vil den det. The Pirate Bay har
nettopp tilbudt dem 2 servere til Demonoid teamet, i sverige selvfølgelig.

Den populære torrentsiden Mininova feirer tre år i dag. Da siden ble etablert var det ingen som kunne forutse at den ville bli den triumfhistorien den skulle vise seg å være. Vi er iallefall glade for å kunne fortelle at Mininova er kommet for å bli!

mininova

WeStream heter miniprogrammet som lar deg streame individuelle musikkspor fra en torrentfil. Utviklerne bak miniprogrammet er BitLet. WeStream har et flott design, og er kompatibel med alle nettlesere som kan kjøre java.

bitlet

SuperTorrents ble nylig offer for et angrep som angivelig kommer fra scenemedlemmer, som avslørte identiteten til sidens eier. Det er lovet flere tiltak mot torrentsider, og i dag er enda en trackeradministrators liv snudd på hodet. Meldingen fra angriperen lyder:” Ødelegg P2P’ene, et steg av gangen.”

pirat

Nye torrentsider er lansert hver dag, men bare noen få av disse kommer seg opp, eller lanserer noe nytt. YouTorrent er en slik side; funksjonsvis er den kun en meta-søkemotor, men designet og brukergrensesnittet er et av de beste jeg har sett.

ImageDet kjente torrent-nettstedet Mininova lanserte nylig en tjeneste for innholdsleverandører. Tjenesten kan brukes til å distribuere f.eks. egne filmer eller musikk - til millioner av brukere, helt gratis.

Dette er gode nyheter for artister som vil spre det glade budskap.

Året 2007 er snart over, så derfor er det på tide å liste opp de 10 mest populære “åpne” torrentsidene. Mininova ligger i teten, etterfulgt av Isohunt og ThePirateBay. TorrentSpy, som kom på førsteplass i fjor, har hoppet ned til 6. plass.

bittorrent

Hollywood, MPAA, RIAA osv. hadde nok håpet det skulle gå annderledes, men det har vært et godt år for ThePirateBay (heretter TPB). Dette til tross for alt av søksmål o.l. Mest imponerende er den ekplosive veksten av torrentfiler og brukere som holder seg til TPB.

tpb-x

The Pirate Bay oppfordrer brukerne sine til å stemme på Familjen, en uavhengig artist som er nominert til den svenske Grammy’en. De bruker i bunn og grunn p2p - eller forbrukermakt, til å bryte tradisjonen til musikk-kartellene som vanligvis belønner sine egne artister - og for å gjøre IFPI forbanna, selvsagt.

Image

Det har midlertidig byttet ut logoet sitt på hovedsiden med det ferske logoet vist til høyre.

Det har en link til en seperat side som klart sier ifra om hvem gutta bak The Pirate Bay håper skal vinne den svenske Grammy i år.