Advokatfirmaet Simonsen kan få fornyet sin konsesjon om å drive overvåkning på nett. I forbindelse med at saken nå er oppe til behandling hos Datatilsynet sendte Elektronisk Forpost Norge (EFN) ut en pressemelding.

Les den i sin helhet her.

En sveitsisk rett har nylig slått fast at et antipirat-selskap kan fortsette å overvåke folk på internett. Retten sa at nødvendigheten av å bekjempe ulovlig fildeling veide mer enn et individs rett til privatliv på nettet, og at målet rettferdiggjør middelet.

ImageI januar 2008 ble det beryktede antipirat-selskapet Logistep kritisert av det sveitsiske datatilsynet for brudd på personvernet ved å overvåke p2p trafikk på nettet.

for en uke siden, fant kunder av ISP’en Orange i hele England og Frankrike at dem ikke hadde tilgang til The Pirate Bay sine sider.
Mange av kundene sendte e-post til ISP’en, bekymret over at Orange kanskje sensurerte demmes tilgang til internett.
Nå, en uke senere, har Orange svart offisielt - demmes kunder skal fra nå av ikke ha problemer med og få tilgang til verdens største tracker.

tpb-orange

Slipknot vokalist og frontmann Corey Taylor sier det er på tide for musikk industrien og stoppe og saksøke nedlastere. Han føler at det er produksjonsselskapene selv som har skylden for piratvirksomhet, siden kvaliteten for utgitt musikk er så dårlig, vil ingen kjøpe det.

corey

I boken All Marketers Are Liars har markedsføringsguru Seth Godin et fint kapittel om platebransjen.

Her beskrives bransjen, i helhet, som sløv, reaksjonær og korttenkt. Grunnen? De tenker ikke nok på worldview.

Image

Bilde: bocangel.

I slutten av mars sendte Espen Tøndel et brev som krevde at norske ISPer skulle koble fildelere fra internett. Uheldigvis for han kommmer ikke ISPene til å gjøre dette, og har sendt et brev tilbake. De nekter å bryte loven for å tilfredstille de som sitter med kopirett.

Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. På oppfordring fra våre lesere har vi tatt kontakt med flere av de store ISPene, og har nå fått et svar.

NGTTeliasonera

Det har gått tre måneder siden den populære (semi)private BitTorrent trackeren Demonoid gikk offline.
siden den gang har det vært mye spekulasjoner om trackerens framtid, og mange fryktet at siden aldri kom tilbake.
Totalt ut av det blå, så er trackeren tilbake.

I følge hegnar.no er IFPI i forhandlinger med nettleverandørene. Det kan se ut til at Telenor er eneste av de store nettleverandørene som verdsetter kundenes personvern.

Image

Størsteparten av Sveriges unge mellom 8 og 14 år inrømmer å ha lastet ned matriale som er beskyttet av opphavsrett. “Lilla Aktuellt”, et svensk TV program for barn diskuterte dette nylig.

Filmen begynte med at en lærer spør klassen sin “Hvor mange av dere har lastet ned noe fra internett?” Alle rekker opp hånden.

Tydeligvis har RIAA vært for opptatt med å saksøke sine egne kunder, at de glemte å hyre en dyktig programerer. Ved kun en enkel SQL-injeksjon har all deres propaganda blitt borte fra siden.

riaa

I et årlig “Girl Scout Cookie Sale” i USA solgte 13 år gamle Elizabeth Brinton 11,200 bokser med kaker.

ImageDa hun ble spurt hvordan hun gjorde det svarte hun -“Du må se folk inn i øynene og gi dem dårlig samvittighet”.

Vel, det kan virke som at den norske platebransjen har lyttet til denne 13 år gamle jenta, for det er nettopp det de gjør i piracykillsmusic.no kampanjen sin.

Vi tar en titt på de ulike påstandene, uten bakgrunnsmusikk og hylende sirener.