Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Den populære torrentsiden Mininova feirer tre år i dag. Da siden ble etablert var det ingen som kunne forutse at den ville bli den triumfhistorien den skulle vise seg å være. Vi er iallefall glade for å kunne fortelle at Mininova er kommet for å bli!

mininova

Det har svirret ganske mye rundt Mininova det siste året. Den er en av de 50 mest besøkte nettsidene, og derfor den mest besøkte torrentsiden i 2007. de har fått tilbake sitt .com domene, levert millioner av torrentfiler og laget et gratis distribusjonsnettverk for selvstendige innholdsleverandører.

Den første offentlige versjonen av Mininova ble publisert 15. januar 2005. Serveren til Mininova hadde da kun DSL-linja til Niek, som er en av sidens grunnleggere. Navnet “Mininova” er inspirert av Suprnova.org, som gikk offline i desember 2004. Dette var bare et par dager før Mininova ble lansert. Ikke overraskende tok det bare et par dager før linja til Niek ikke klarte all trafikken.

Gottfrid fra The PirateBay tilba dem en hosting-konto frem til de hadde funnet en mer permanent løsning. Med tiden flyttet Mininova midlertidig til Gary fra IsoHunt, men ikke lenge etterpå hadde de fått egne servere. I ettertiden har Mininova gjevnlig oppdatert og utvidet deres serverpark, som nå teller 27 servere.

Hva er Mininovas planer for fremtiden kan man jo spørre seg om. Torrentfreak har snakket med Niek, som ga følgende svar: “Vi vil fokusere på å få flere innholdsleverandører til vår nye tjeneste for innholdsdistribusjon. Vi har over 200 leverandører allerede, og vi er sikre på at dette tallet vil stige kraftig de kommende månedene.”

Det er ingen tvil om at Mininova vil fortsette å vokse i 2008, og vi ønsker dem alt vell i det nye året!

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.