Ingen torrentside på jorden er mer populær enn Mininova. Likevel har all saksøking sett ut til å gå mot sider som The PirateBay. Mininova har, mot alle odds, sett ut til å gå under radaren. I går snudde dette da BREIN, det Hollandske anti-piratbyrået, gikk til angrep på Mininova.

mininova

The PirateBay blir bare større og større, noe som MPAA og IFPI missliker sterkt. Torrentsiden har nå klart å komme seg inn på listen over de 100 mest besøkt nettsidene, og det ser ikke ut til å stoppe der.

tpb

Nok en gang blir Piratebay.org saksøkt. Denne gangen er det i forbindelse med artistene Michael Jackson, Prince, The Village People, UB40 og Bob Marley. Tilsammen er de saksøkt for 100 millioner dollar.

MPAA gjør det igjen. Denne gangen saksøkes The PirateBay for å ha gjort fire filmer (Harry Potter, The pink Panther, Syriana og Walk the line) og første sesong av Prison Break tilgjengelig.

tpb

I 2005 var DVDr-core den første torrentsiden som ble saksøkt utenfor USA. Den klassiske historien utspiller seg: Mann som driver siden, mannen blir saksøkt for å drive siden, ingenting er senere hørt om saken. I de fleste saker betyr jo dette at den saksøkte bøyde under for presset, eller betalte for seg og lovte å ikke gjøre det igjen. Det var ikke tilfellet her…

mpaa

Den populære torrentsiden Mininova var nede i flere timer i går, på grunn av hardwareproblemer. Det var ventet at Mininova skulle være i en del timer, og mange var spente på hvordan de andre sidene ville klare seg.

mininova

Etter en sniktitt og prøvekjøring forrige måned har what.cd-teamet endelig bestemt seg for å gjøre en semi-offentlig publisering av Gazelle tracker og side.

gazelle-tracker

Når du er så heldig å får en invitasjon til en privat BitTorrent side, er det første du ser, den himmelhøye kvaliteten på torrents. Hver og en er hånd-plukket igjennom en streng moderasjonsprosses. Uansett, før du starter laster ned alt du kan - her er et par ting du burde vite.

Politioffiersen Jim Keyzer, leder og hovedvitne i rettssaken som pågår mot The PirateBay (TPB), har nylig blitt ansatt hos Warner Bros. WB er en av de som anklager TPB for lovbrudd. Dette vil uten tvil skade etterforskningens troverdighet.

tpb

Nå som Youtorrent bestemte seg for å bare indeksere “lisensiert” innhold, har besøkstallene falt dramatisk. Men hvor skal man nå gå for meta-søk?

Det er kun snakk om noen uker siden lanseringen av YouTorrent, som veldig fort ble en av de mest populære meta-søkemotorene for torrentfiler. Nå har de imidlertid skiftet strategi, og har bestemt seg for å kun indeksere “lisensiert” innhold.

youtorrent

I disse nedlastingstider finnes det mange som bruker bittorent til å spre falske torrenter for å tjene på det. Men det finnes mange ordentlige grupper ute der ute, og her er de mest kjente

Mange erfarne fildelere kan ikke forstå hvorfor relativt nybegynnere klarer å laste ned så mye søppel fra Bittorent. Falske nedlastinger som aldri blir ferdig, videoer som nekter å avspilles, filmer som krever spesielle mediespillere er enkelt ungått av de som vet. Men hvordan gjør de det?

Etter seks måneder med nedetid, så er endelig BitTorrent trackeren Demonoid.com oppe og går!

demonoid[1]

Idag lanserer svenske Ameibo en ny type filmbutikk - der kundene får betalt for å dele med seg av sine kjøpte filmer