Med millioner av potensielle mål, er BitTorrent sider en fantastisk arena for svindlere og spammere. Vertor er en ny BitTorrent side som sikter på og eliminere disse truslene. Hver torrent på siden blir sjekket for virus, DRM og passord beskyttete arkiv med Vertors programvare, og brukere kan få en sniktitt på innholdet av torrenten før dem laster den ned.

logo index

Nå som året nærmer seg slutten har vi tatt en titt på de mest piratkopierte titlene i forskjellige kategorier i 2008. Lost er uten tvil den mest nedlastede TV serien, med over 5 millioner nedlastinger for èn episode.

Spc top10 eclips 400x371

Amazon, verdens største Internett-forhandler, er under angrep av pirater. En add-on til nettleseren Firefox som heter “Pirates of the Amazon” gjør det mulig å shoppe på Amazon butikken uten å betale en krone. I stedet på produkt sidene til Amazon ligger det en lenke til “gratis” kopier på The Pirate Bay.

amazon-pirate-logo

for en uke siden, fant kunder av ISP’en Orange i hele England og Frankrike at dem ikke hadde tilgang til The Pirate Bay sine sider.
Mange av kundene sendte e-post til ISP’en, bekymret over at Orange kanskje sensurerte demmes tilgang til internett.
Nå, en uke senere, har Orange svart offisielt - demmes kunder skal fra nå av ikke ha problemer med og få tilgang til verdens største tracker.

tpb-orange

OiNK startet “fildelingshydraen”, kapper man ett hode av, kommer det opp 2 nye, og i dette tilfellet, Waffles og What.

Norbits er endelig tilbake, og det med nye servere og en egen blogg! På norbits.blogspot.com skriver NorBits om sine nye servere, ITAvisen og FriBit.

Som en liten feiring av tilbakekomsten og for å få en god start på siden hadde NorBits en sjelden to-ukers freeleech.

Simon Valvik blir intervjuet på Osenbanden på NRK P3 og snakker bla. om Norbits som nå er nede på grunn av DDoS angrep fra gruppen eller individet som kaller seg “MORRADi”.

Intervjuet kan høres på Osenbandens hjemmesider her. Det kommer bla. frem at “Norbits for øyeblikket ligger nede som en fjortis med kyssesyken, på grunn av MorraDi” .. heh ;-)

I dag nådde The Pirate Bay(heretter TPB) en ny milepel, nå som de har over 3 millioner registrerte brukere. I tillegg til det er de godt over 14 millioner noder, på god vei oppover. Den største torrentrackeren fortsetter å vokse, og det ser ikke ut til å stoppe heller.

tpb

Norbits, den største norske torrentsiden, er under hardt kjør nå. I flere dager har siden nå vært nede grunnet et DDoS-angrep. Siden skal ha blitt hacket av en gruppe kalt MORRADi, som truer med å avsløre alle IP-adresser og mer informasjon om brukerne, om siden ikke stenges.

The pirate bay, mininova og IsoHunt har alle millioner av besøkende hver dag, som søker på musikk, filmer, programvare og spessielt TV-show. Tilsammen så har de tre BitTorrent sidene over 500 millioner søk hver måned, og det nummeret går stadig opp hver måned.

allinone

Til stor skuffelse for de over 100 tusen brukerne har nå den største latviske torrent-trackeren blitt stengt av landets myndigheter. To av administratorene ble arrestert etter operasjonen som ble ledet av Latvias økonomipoliti og det lokale IFPI.

Mange har nok fått med seg at PirateBay har hatt endel nedetid den siste tiden. Det har gått rykter om at de har blitt raidet av politiet igjen, men det er altså bare et problem å holde unna for den stadig økende trafikken.

tpb

I dag, starter The Pirate Bay og Piratbyrän (The Bureau of Piracy) på sin ferd gjennom hele europa, Dette vil nå sitt klimax på kunst festivalen “Manifesta” i slutten av neste uke, i Bolzano i Italia. Den gode nyheten er at du kan bli med dem på ferden - alle er velkommene.

pirate-bay-bureau-on-tour

Den siste dagen har jeg kommet over flere private torrent trackere som er åpen for registrering. Det er ikke så ofte at de er, så for de som er på utkikk kan det være lurt å benytte sjangsen når muligheten er her…

Etter jordskjelvet som har skjedd i Kina har isoHunt bestemt seg for å sende alle donasjoner fra 12. mai til 12. juni til hjelpeorganisasjonene der nede.

logoisohunt