ImageFlere har sikkert fått med seg bloggeren Yngve Eide som skrev søknad til Datatilsynet om å få overvåke aktivitetene til advokatfirmaet Simonsen på nett.

Vel, han har nå fått svar.

Advokatfirmaet Simonsen kan få fornyet sin konsesjon om å drive overvåkning på nett. I forbindelse med at saken nå er oppe til behandling hos Datatilsynet sendte Elektronisk Forpost Norge (EFN) ut en pressemelding.

Les den i sin helhet her.

En sveitsisk rett har nylig slått fast at et antipirat-selskap kan fortsette å overvåke folk på internett. Retten sa at nødvendigheten av å bekjempe ulovlig fildeling veide mer enn et individs rett til privatliv på nettet, og at målet rettferdiggjør middelet.

ImageI januar 2008 ble det beryktede antipirat-selskapet Logistep kritisert av det sveitsiske datatilsynet for brudd på personvernet ved å overvåke p2p trafikk på nettet.

Image

I likhet med mainstream presse følger vi spent med. Samtidig ber IFPI Norge Telenor om å blokkere Piratebay, hvor naive kan man bli?

Uansett, via NONA får vi vite at de som er ekstra interessert kan følge rettsaken direkte ved å tune inn på denne livestreamen:

http://svtplay.se/v/1416410/webb0

Bare lyd dessverre, men bedre enn ingenting ;-)

Hva tror dere utfallet blir - og hva vil konsekvensene ved en domfellelse bli for TPB og resten av fildelingsverden?

I flere år har RIAA (musikkbransjen) kjørt rettssaker mot individuelle som de mener har drevet med fildeling av opphavsbeskyttet musikk. Etter de senere tilbakeslagene i retten har RIAA nå annonsert at de vil slutte med masse-søksmål. De vil istede fokusere på å få ISPene til å koble fra ip-adresser som gjentatte ganger deler opphavsbeskyttet musikk.

RIAAscrewing

for en uke siden, fant kunder av ISP’en Orange i hele England og Frankrike at dem ikke hadde tilgang til The Pirate Bay sine sider.
Mange av kundene sendte e-post til ISP’en, bekymret over at Orange kanskje sensurerte demmes tilgang til internett.
Nå, en uke senere, har Orange svart offisielt - demmes kunder skal fra nå av ikke ha problemer med og få tilgang til verdens største tracker.

tpb-orange

Mange har vel fått med seg den nye organisasjonen kalt FriBit.

De beskriver seg selv best: “FriBit har startet opp for å sette fart i debatten om ulovlig fildeling. Vi har som mål å komme fram til løsninger som fungerer best mulig for alle.

Her er en informasjonsfilm fra dem:

Via NRKBeta bloggen ble vi tipset om et program på NRK hvor det diskuteres fildeling.

Image

Til stor skuffelse for de over 100 tusen brukerne har nå den største latviske torrent-trackeren blitt stengt av landets myndigheter. To av administratorene ble arrestert etter operasjonen som ble ledet av Latvias økonomipoliti og det lokale IFPI.

Forrige uke gikk flere ISPer med på et samarbeid med BPI, for å redusere fildelingen i Storbritannia. Når noen ble “tatt” vil ISPene sende ut en advarsel. Dette er 100% basert på musikkindustriens “beviser”. Ikke engang ISPene vet om det er noe hold i påstandene. Bevisene blir dermed ikke prøvd, noe som er en perfekt situasjon for musikkindustrien.

952313 gavel

I følge de første rapportene, etter uttalelser tidligere i dag fra Storbritannias regjering, er det nå kjent at de store ISPene i Storbritannia har inngått en avtale om å advare flere hundre tusen fildelere. Avtalen, som er jobbet frem av regjeringen, vil tilsi svært mange advarsler, men ingen frakobling.

952313 gavel

Det svenske venstrepartiet vil gjøre det lovlig å dele filer med kopirett til privat bruk. Kan det være for å trekke flere velgere?

253px-Vnsterpartietsvg

Politioffiser Jim Keyzer, lederen og nøkkelvitnet i PirateBayetterforskningen, har nå kommet tilbake til jobben sin i politiets avsnitt for IT-krininalitet, etter at han hadde jobbet for Warner Bros. i flere måneder. Warner Bros. innrømmer nå at Keyzer jobbet for dem samtidig som han ledet PirateBayetterforskningen.

tpb

I går ble det kjent at Comcast, alles favoritt ISP (spesielt for torrentverdenen), har blitt hacket. Meldingen vi kunne lese på deres hjemmeside var:“KRYOGENIKS EBK and DEFIANT RoXed COMCAST.”

Comcast

En side som spesialiserer seg på å lage undertekster for utenlandske og døve internettbrukere er nå tatt ned på grunn av juridiske trusler. WikiSubtitles mottok en begjæring om nedleggelse fra Anti-piratbyrået FAP, og er nå midlertidig tatt ned.

wikisubtitles