Med millioner av potensielle mål, er BitTorrent sider en fantastisk arena for svindlere og spammere. Vertor er en ny BitTorrent side som sikter på og eliminere disse truslene. Hver torrent på siden blir sjekket for virus, DRM og passord beskyttete arkiv med Vertors programvare, og brukere kan få en sniktitt på innholdet av torrenten før dem laster den ned.

logo index

Nå som året nærmer seg slutten har vi tatt en titt på de mest piratkopierte titlene i forskjellige kategorier i 2008. Lost er uten tvil den mest nedlastede TV serien, med over 5 millioner nedlastinger for èn episode.

Spc top10 eclips 400x371

Slipknot vokalist og frontmann Corey Taylor sier det er på tide for musikk industrien og stoppe og saksøke nedlastere. Han føler at det er produksjonsselskapene selv som har skylden for piratvirksomhet, siden kvaliteten for utgitt musikk er så dårlig, vil ingen kjøpe det.

corey

The pirate bay, mininova og IsoHunt har alle millioner av besøkende hver dag, som søker på musikk, filmer, programvare og spessielt TV-show. Tilsammen så har de tre BitTorrent sidene over 500 millioner søk hver måned, og det nummeret går stadig opp hver måned.

allinone

En “seedbox” er en sjargong for en dedikert høy-hastighets server, eksklusivt brukt for torrent overførsler. Med en “seedbox” vil du kunne laste ned og laste opp fortere enn det du kunne forestilt deg. Pluss at du kan administrere dine torrenter gjennom en nettleser fra hvilket som helst hjørne i verden, når som helst.

seedbox

Takk til nickwheeleroz fra flickr.com for bildet

De siste årene har BitTorrent blitt sett på som en fildelingstjeneste som bare piratene bruker, og blir derfor forbundet med ulovlig fildeling. Dette har skapt et dårlig rykte rundt teknologien, og som er veldig ufortjent. BitTorrent brukes til mye mer enn bare piratvare, og flere større bedrifter har i det siste begynt å ta den i bruk mer.

For et par dager siden fikk noe spesielt skje i det stille.

Nemlig at p2pnett passerte 100 artikler!

Image


Fotokred: snowrideguy

Vi skrev i går artikkelen om at trackeren til The PirateBay skulle legges ned, pga. søksmål fra platebransjen. Delvis var dette rett, da søksmålet har funnet sted. Delen med at trackeren legges på is var imidlertid mer “kunstnerisk frihet”, enn sannheten. Vi kommer tilbake med mange flere “genuine” artikler utover, så følg godt med!

Denne artikkelen tar for seg historien rundt warezmiljøet og hvordan denne subkulturen startet. Warez er i dag et stort problem for spill-, musikk - og filmindustiren, og i denne artikkelen skal jeg prøve å belyse sider rundt warezmiljøet som gjerne mange ikke kjenner så godt til..

Det har gått tre måneder siden den populære (semi)private BitTorrent trackeren Demonoid gikk offline.
siden den gang har det vært mye spekulasjoner om trackerens framtid, og mange fryktet at siden aldri kom tilbake.
Totalt ut av det blå, så er trackeren tilbake.

Denne bloggen, p2pnett.no er et bloggkollektiv, noe som betyr at vi er flere forfattere som skriver innlegg. Vi har alle vår egen konto, og Google annonsene som vises på hver artikkel-side er vår egen (altså, forfatterens).

Image

Les mer om hvordan du også kan bli med.

Da har dagen kommet, som de aller fleste av oss har sett frem til, nemlig jul. Vi fra p2pnett vil ønske alle våre lesere en riktig god jul!

juledekor

Vi er en liten gjeng som kommer til å skrive om nyheter rundt fildeling og P2P, noe vi tror og håper at folk finner interessant.

Velkommen skal du være

Takk til transguyjay for bruk av bildet.