Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Med millioner av potensielle mål, er BitTorrent sider en fantastisk arena for svindlere og spammere. Vertor er en ny BitTorrent side som sikter på og eliminere disse truslene. Hver torrent på siden blir sjekket for virus, DRM og passord beskyttete arkiv med Vertors programvare, og brukere kan få en sniktitt på innholdet av torrenten før dem laster den ned.

logo index

Det er ingen hemmlighet at dårlig modererte sider ofte fylles med spam, spionvare og verre ting. Den ekte kraften bak en torrent sider er moderatoren, siden de er dem som overvåker all opplastinger og sletter de dårlige eplene for hand. Vertor.com, som er forkortelsen for “Veriefied Torrents”, tar moderering en steg videre - Siden laster faktisk ned hver fil, for og sjekke for virus, DRM eller andre problemer.

 

Men det stopper ikke der. For hver video fil, Vertor tar flere skjermdump av videoen slik at brukere faktisk kan se at det er filmen som tittelen tilsier. I likhet med musikk torrents, kan brukere høre 20 sekunder av sangen, for og ta bort faktoren for og laste ned feil fil, og kaster bort dyrebar bandbredde.

 

Alex, lederen og oppretteren av Vertor forklarte til TorrentFreak:

“Hvis det er en video, henter vi skjermdump fra den, hvis det er en tekstfil, lagrer vi den på serveren vår, hvis det er musikk, henter vi ut 20 sekunder eksempler og hvis det er arkiv åpner vi det og henter ut listen over filer. Også fjerner vi manuelt video filer som er beskyttet av DRM.”

 

På en normal dag, blir 6000 torrenter lastet ned å mellom 2000 og 2500 torrents er verifisert og blir publisert.

Det er en bakdel med å verifisere alle torrentene. Siden det tar noe tid for og prosessere filen, kan det ta en eller to dager før en frisk torrent dukker opp på siden, som kan være et problem for dem som vil følge opp en tv-episode som gikk på lufta i går. På server siden, bakdelen er at denne prosessen krever noe større og sterkere komponenter. Alex sa at dem brukte 6 Dual Xeons med 4 GB minne og 500GB med harddisk plass.

Det er derfor ingen overraskelse at det tok noen uker med og verifisere torrenter før Vertor prosjektet kunne publiseres. Til nå har det blitt verifisert 138439 torrents, og mer enn 5000 fjernet fordi dem inneholdt virus eller et passord beskyttet arkiv. I tillegg, så har sidens moderatorer blokkert 14445 torrents. Alex sa at dem begynnte og bruke ny anti-virus software denne uken, som skulle gi en høyre prosentdel med virus gjenkjenning.

På siden av verifiserings delen, har Vertor en annen bruker vennlig egenskap, den gir brukeren tilgang til og laste ned torrents i nettleseren med Bitlet, ved og klikke på “Download from the web” knappen på torrentens detalje side. Foreløpig er siden helt reklame fri, og Alex sa at han ville prøve og holde den stilen så lenge han klarte.

For og summere, så tror vi at Vertor har stort potensiale, spessielt for de som ikke er kjent nok med BitTorrent til og se de dårlige torrentene for dem selv.

Kilde: TorrentFreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.