Administratoren for ShareReactor, en eDonkey lenkeside, har blitt funnet skyldig i kommersielt brudd på opphavsretten. Etterforskningen har tatt hele fire år, fra politiraidet i 2004 og til nå, og dommen har endt på en bot på “hele” 22 tusen kroner.

sharereactor

Kampen mellom IFPI og The PirateBay fortsetter. En dansk ISP (DMT2-Tele2, som er det danske Tele 2) ble beordret om å blokkere The PirateBay i en dansk domstol, da retten fømte i favør IFPI. The PirateBay, som for tiden er den 28. mest besøkte siden i Danmark, jobber nå med et motargument.

tpb

.. og lovliggjør store deler av fildeling av musikk.

En ny lov som nylig gikk gjennom hos det italienske parlimentet lovliggjør nemlig deling av musikk i “nedgradert kvalitet” for utdannings- eller vitenskaplige årsaker.

Men, den som skrev lovteksten har tydeligvis oversett noe ..

Vernazza (24)

I USA går man mot nye høyder når det gjelder erstatning ved piratkopiering av musikk.

Image

Det nye “vidunderbarnet” av en lov i statene heter noe så flott som PRO-IP Act. Vi kan bare anta at IP står for “intellectual property” og det høres jo flott ut. Hvem er ikke for opphavsrett, liksom?

Torrent’Em er allerede ute av manesjen, da de er har blitt blokkert av torrentz.com. Det har nemlig vist seg at Torrent’Em har brukt torrentz.com’s kode uten lov.

DVDripperen aXXo er uten tvil en av de mest populære DVDripperne. Selv om han ikke har vært aktiv siden november i fjor, er fortsatt rippene hans mye brukt. De er til og med blitt benyttet i butikker som John Lewis. De må vel ha tenkt,“Hvorfor bruke en ekte DVD hvis vi can bruke en piratversjon gratis?”

axxo-detail

Bakmannen for det spesielle viruset som truet med å drepe fildelere er blitt arrestert i Japan. Har han blitt arrestert for å komme med drapstrusler? nei! Har han blitt arrestert for å lage viruset? nei! Vi er nemlig i det 21. århundre, og han er derfor arrestert for “brudd på opphavsretten.”

776464 warning 2

Tydeligvis har RIAA vært for opptatt med å saksøke sine egne kunder, at de glemte å hyre en dyktig programerer. Ved kun en enkel SQL-injeksjon har all deres propaganda blitt borte fra siden.

riaa

På bare litt over et år har japanske internettbrukere økt sin fildeling med utrolige 180%. Dette er iallefall resultatet av en internettbasert undersøkelse. Det gjennomsnittlige antall filer som blir lastet ned har mer enn doblet seg.

Det er veldig mange i dag som laster ned film og musikk fra nettet. Unge som gamle. Hvorfor laster vi ned ulovlig fremfor å kjøpe i butikken? Tenker vi for lite over konsekvensene av at vi laster ned ulovlig fremfor å kjøpe?

cd-lås

Det har blitt rapportert fra IFPI at Yahoo! Kinas musikksøk bryter opphavsrettloven når den linker brukere til piratkopierte musikkfiler.

yahoo logo

Det florerer med piratvirksomhet i Russland, og man kunne tenke det at de ikke brydde seg om opphavsrett der. Denne idèen er nå oppe til debatt, da første BitTorrentbruker er dømt for å spre et program ulovlig. Som et resultat av dette roper anti-copyrightaktivister etter folk for å hoppe på en torrent i protest.

utorrent2yk4

En fersk undersøkelse fra broderlandet viser at søta bror (og søster) deler filer som aldri før.

54% av de spurte kvinnene og hele 69% av menn svarte at de laster musikk og film fra nettet.

Image


Kilde: IDG.se

Undersøkelsen viser at folks holdning til piratkopiering for privat bruk ikke stemmer overens med de nye lovene som ble innført i Sverige for et par år siden.

Forsøkspersonene ble også spurt om privat surfing på jobb, bruk av andres trådløse nett, surfing etter porno og andre “synder på nett”.

Les mer hos IDG.