Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Bakmannen for det spesielle viruset som truet med å drepe fildelere er blitt arrestert i Japan. Har han blitt arrestert for å komme med drapstrusler? nei! Har han blitt arrestert for å lage viruset? nei! Vi er nemlig i det 21. århundre, og han er derfor arrestert for “brudd på opphavsretten.”

776464 warning 2

Tidlig i mars 2007 kunne torrentfreak.com melde om at et meget spesielt virus var under spredning i Winnynettverket. Det var ganske unikt siden det hånet fildelere, truet med å melde dem til politiet og i tillegg truet med å drepe dem.

“Dette er et besøk fra det utbredte Piroviruset! Stopp med p2p! Hvis ikke forteller jeg det til politiet!” Dette var den ene meldingen, mens en annen lyder:“Ah, jeg ser at du bruker p2p igjen…... Hvis du ikke slutter innen 0,5 sekunder, så dreper jeg deg.”

Graham Cluley, en konsulent hos Sophos, sa dette om viruset:“Dette er en av de mest spesielle bittene av malware vi har sett her på en stund, men det er dataødeleggende så det er ikke noe å le av.”

Nå melder det Japanske politiet at de har pågrepet gjengen på tre mann som er ansvarlig for å lage og spre dette viruset. En mann skrev koden, mens de andre spredte det på Winny.

Likevel vil det, i følge japansk lov, bli vanskelig å dømme noen for å lage ødeleggende programvare. De har likevel et kort i ermet. Siden det ikke er ulovlig å lage virus i Japan, har skaperen av viruset blitt arrestert for brudd på opphavsretten. Grunnen skal være at han brukte tegneseriefigurer, uten tillatelse, i viruset.

Skaperen bak viruset er en 24 år gammel student fra Izumisano City i Osaka. Det er hevdet at han har brutt opphavsretten ved å bruke bilder fra en animert tvserie når han lagde viruset.

De to andre, en på 39 og en på 35, har også blitt arrestert for brudd på opphavsretten. De er begge tiltalt for å ha spredt animerte tv-episoder på Winnynettverket.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.