Ingen torrentside på jorden er mer populær enn Mininova. Likevel har all saksøking sett ut til å gå mot sider som The PirateBay. Mininova har, mot alle odds, sett ut til å gå under radaren. I går snudde dette da BREIN, det Hollandske anti-piratbyrået, gikk til angrep på Mininova.

mininova

Dette er de største advokatutgiftene noengang tildelt i en P2P-relatert sak.

riaa

MPAA gjør det igjen. Denne gangen saksøkes The PirateBay for å ha gjort fire filmer (Harry Potter, The pink Panther, Syriana og Walk the line) og første sesong av Prison Break tilgjengelig.

tpb

Politioffiersen Jim Keyzer, leder og hovedvitne i rettssaken som pågår mot The PirateBay (TPB), har nylig blitt ansatt hos Warner Bros. WB er en av de som anklager TPB for lovbrudd. Dette vil uten tvil skade etterforskningens troverdighet.

tpb

Via NRKBeta blir vi tipset som et innslag på Dagsnytt 18 hvor platebransjen går ut og sier at de vil ha den omstridte PiracyKillsMusic kampanjen inn i skolen.
Image

Bjørn Rogstad er platebransjens talsmann for kampanjen og mener den bør oppfattes humoristisk, og ikke så “dyp og mørk” som deres motstandere skal ha det til.

Tøndel og advokatfirmaet Simonsen har fått hard medfart den siste tiden.

Her presenterer et lite kryssklipp av den norske bloggosfæren og media generelt den siste uken.

Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. Vi har tidligere fått svar fra NextGenTel, og nå har vi fått svar fra Get.

get

Hvis du laster ned noe du ikke hadde kjøpt i første omgang, gjør du faktisk selskapene bak en stor tjeneste, det i følge økonomen karen Croxson. Du som er den “gode” piraten forteller vennene dine om produktene og skaper en “mediastorm”, som igjen øker salgstallene.

BBC har publisert en podcast som tar for seg piratvirksomhet gjennom årene, samtidig som dem opplyser med det moderne konseptet av ‘intellektuell eiendom’. Selvfølgelig, ingen historie ville vært komplett uten og ha diskutert The Pirate Bay, så Peter Sunde spiller en viktig rolle i dette 20-minutters programmet.

pirate-bay-logo

Programmet Kurer på NRK P2 tok for seg fildeling her om dagen.

Det er et interessant tilbakeblikk på fildelingens historie fra de tidlige Napster dager til i dag. Hør det selv her.

Image

Som vi har vært inne på tidligere her på p2pnett pågår det for tiden en diskusjon rundt nettleverandørenes rolle i fildelingsdebatten.

Nå har Forbrukerrådet sagt sitt.

Image

Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. På oppfordring fra våre lesere har vi tatt kontakt med flere av de store ISPene, og har nå fått et svar.

NGTTeliasonera

Da er det internasjonalt kjent, Norge er et godt land å laste ned piratvare i. Espen Tøndel har iallefall fått beskjed fra politiet om at de ikke vil bruke verdifulle ressurser på å jage fildelere.

04 04 4---Computer-Keyboard web

.. står det å lese på forsiden av Dagens Næringsliv i dag.

I følge avisen “tar han fra de rike” (Apple) og gir til de “fattige” (seg selv).

P1010006

I følge hegnar.no er IFPI i forhandlinger med nettleverandørene. Det kan se ut til at Telenor er eneste av de store nettleverandørene som verdsetter kundenes personvern.

Image