Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Det florerer med piratvirksomhet i Russland, og man kunne tenke det at de ikke brydde seg om opphavsrett der. Denne idèen er nå oppe til debatt, da første BitTorrentbruker er dømt for å spre et program ulovlig. Som et resultat av dette roper anti-copyrightaktivister etter folk for å hoppe på en torrent i protest.

utorrent2yk4

Ifølge en rapport fra rusya.ru, har en mann skrevet seg inn historien ved å bli den første i Russland til å bli dømt for å bruke BitTorrent til å overtre opphavsretten. Sergei Avramov møtte opp i retten i Roston-on-Don, beskyldt for å ha spredt piratkopiert programvare. Tross at han ikke gjorde det for å tjene penger ble han dømt til 12 måneder betinget fengsel.

Han var beskylt for å bruke uTorrent til å spre et dyrt forretningsprogram kalt 1C ulovlig. 1C er et program som gjør det mulig å automatisere dagligdags drift. Det er mye mulig Avramov terget på seg feil forretningsmann ved å se seg ut dette uvanlige programmet.

Nå søker russiske anti-copyrightaktivister andre til å følge dem, for å demonstrere mot Avramovs dom. Det er derfor lastet opp en torrentfil for programmet 1C på ThePirateBay som inneholder denne teksten:

“We, the group of anticopyright activists from Russia, ask you for help.

The point is that 04.12.07 there was the first time in Russia when a man was sentenced for filesharing. Sergey Avramov created a torrent for a software of the russian company “1C”.

We think its just the first step, after that will follow new repressions towards filesharing supporters. In our view, the only appropriate way to put pressure on the company is to create a new torrent on an independent server outside Russia and the forthcoming promotion of the link.

This step will show the uselessness of repressive actions towards users of filesharing networks.

We ask you to create a torrent seed for the software ‘1c_enterprise’.”

Om dette blir noen suksess vil bare tiden vise.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

2 kommentarer

  1. 1 bjorn sier:

    Hmm, programmet det er snakk om, 1C, er sannsynligvis et russisk program med noen rike bakmenn .. som har hatt mulighet til å betale litt for å få fyren dømt.

    Korrupsjon kalles det.

  2. 2 sier:

    Tror ikke du er så langt unna sannheten der gitt:P

  3. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.