Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Det har blitt rapportert fra IFPI at Yahoo! Kinas musikksøk bryter opphavsrettloven når den linker brukere til piratkopierte musikkfiler.

yahoo logo

Etter å ha blitt jaktet på av IFPI siden april 2006 har Yahoo! Kina, delvis eid av et av verdens største selskap Yahoo!, nå fått sitt musikksøk dømt ulovlig i Beijing. Grunnen er at de bryter kinesisk lov om opphavsrett ved å lette massebrudd på opphavsretten.

Yahoo! Kina har anket dommen fra april, men denne ble i dag avslått av retten.

I en tidligere sak ble det kjent at et annet selskap, Baidu, også gjorde det lettere å bryte opphavsretten ved å bruke lignende metoder som Yahoo!, men under de kinesiske lovene som gjaldt den gang ble de frifunnet. Det kom nye opphavsrettslover i Kina i 2006, og det er under disse Yahoo! Kina er funnet skyldige.

Forman for IFPI, John Kennedy, forklarer det slik:
- Vi er skuffet over at retten ikke fant Baidu skyldige, men avgjørelsen rundt Baidu ble tatt under en gammel lov som ikke lenger er i bruk.

IFPI uttaler at når sider som Yahoo!, Baidu eller f.eks. Google linker til tusenvis av piratkopierte musikkfiler, så er ikke det med på å hjelpe Kina med å etablere et lovlig musikkmarked.

Ifølge IFPI sin statestikk var musikksalgene i Kina bare på $76 millioner i 2006. Hele 99% av all musikk som ble lastet ned var ulovlig.

De påstår også at Yahoo! Kina og Baidu sto for omtrent hele problemet, så nå som begge sidenes søk forsvinner vil all ulovlig nedlasting av musikk forsvinne (vi tror riktignok ikke det).

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.