Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Administratoren for ShareReactor, en eDonkey lenkeside, har blitt funnet skyldig i kommersielt brudd på opphavsretten. Etterforskningen har tatt hele fire år, fra politiraidet i 2004 og til nå, og dommen har endt på en bot på “hele” 22 tusen kroner.

sharereactor

Med et estimert antall medlemmer på 250 tusen og rundt 7 millioner sidevisninger i måneden var ShareReactor en av verdens mest populære eD2K lenkesider. I likhet med sider som oppbevarer torrentfiler inneholder ikke eD2K lenkesider noen form for kopiveskyttet materiale. Det eneste de gjør er å peke ut hvor dataene er å finne. Siden fikk likevel mange trusler hver måned.

Det at siden ikke oppbevarte noen form for kopibeskyttet materiale stoppet ikke det Sveitsiske Anti-Piracy Federation (heretter SAFE) - med mange store filmselskaper i ryggen - fra å klage til politiet. Den 10. mars 2004 ble siden stengt av sveitsisk politi, beslagla alle serverene og varetektsfengslet sidens eier, Christian Riesen.

I juni 2004 kom forumet til ShareReactor tilbake, da uten eD2K-linkene. I september 2006 kom siden tilbake i sin helhet, men da med andre eiere. Det tok ikke mere enn en måned før siden igjen var stengt.

Nå, fire år etter, har en sveitsisk domstol dømt at siden ShareReactor var Riesens hovedinntekt (ved hjelp av reklame og donasjoner) ble han funnet skyldig i å kommersielt hjelpe andre med å bryte opphavsretten, ved å forenkle tilgangen til materialet.

Etter disse fire årene med etterforskning har de kommet frem til en “passende straff”, nemlig en bot for Riesen på hele 4700 Sveitsiske francs, ca. 22 tusen norske kroner.

Kilde: torrentfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

4 kommentarer

 1. 1 sier:

  eD2K er jo ikke akkurat det store heller da.
  Så hvorfor kjempe for det?
  Tydeligvis har ikke sveitsisk politi noe bedre å gjøre.

 2. 2 sier:

  Det kan du godt si… :P

  Lurer på hvor mye penger de brukte for å få inn skarve 22 tusen

 3. 3 bjorn sier:

  Meningen med en bot er ikke å få igjen alle pengene man har brukt på saken, men å gi en straff - å vise “noen” at man har gjort noe med problemet. I tillegg til dette så har saken skapt presedens for fremtidlige lignende saker i Sveits.

  Tror neppe noen bryr seg om pengene i dette ;-)

 4. 4 sier:

  Personlig har jeg ennå ikke sett en bittorrent side bedre en de beste ed2k sidene når det gjelder gammelt materiale.

  tvunderground.ru f.eks er helt konge

 5. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.