Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

En side som spesialiserer seg på å lage undertekster for utenlandske og døve internettbrukere er nå tatt ned på grunn av juridiske trusler. WikiSubtitles mottok en begjæring om nedleggelse fra Anti-piratbyrået FAP, og er nå midlertidig tatt ned.

wikisubtitles

Mandag mottok Smalley, WikiSubtitles administrator, et brev med begjæring om nedleggelse fra det spanske Anti-piratbyrået.

“I dag mottok jeg et vakkert stykke kopier og lim inn brev fra det spanske Anti-piratbyrået, som sier at om jeg ikke stenger WikiSubtitles så vil de gå til sak mot meg. Jeg vil hyre en advokat for rådføring, men vi stenger siden midlertidig for å klare opp i ting. Jeg håper virkelig at dette ikke er slutten for WikiSubtitles,” sier Smalley.

Til å begynne med så det ut til at sidens vert, BlueHost, stengte siden etter klagen, med dette ser ut til å være hevet. Siden var imidlertid frivillig nede mens WikiSubtitles advokater evaluerte saken. Det ser ut til at WikiSubtitles er oppe igjen nå.

Selv om det ofte hender at undertekster er rippet fra DVDer, så har nettsamfunn som WikiSubtitles deres egne oversettere som lager undertekster til TV-serier og filmer. Undertekstene er laget av entusiaster ved hjelp fra verktøy levert av WikiSubtitles. Dette gjøres til hjelp for de som ikke forstår originalspråket, eller de som er døve. En bruker på WikiSubtitles håper at ingen data har gått tapt når siden ble tatt ned, siden han sammen med venner var midt inne i å oversette flere Dr Who episoder.

WikiSubtitles er ikke alene om å motta trusler. Alexe1 fra solosubtitulos har også mottat flere eposter. Hans råd til Smalley er å bare ignorere truslene. 

kilde: torrenfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.