Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

I flere år har RIAA (musikkbransjen) kjørt rettssaker mot individuelle som de mener har drevet med fildeling av opphavsbeskyttet musikk. Etter de senere tilbakeslagene i retten har RIAA nå annonsert at de vil slutte med masse-søksmål. De vil istede fokusere på å få ISPene til å koble fra ip-adresser som gjentatte ganger deler opphavsbeskyttet musikk.

RIAAscrewing

Ironisk nok blir besluttelsen om å stoppe med masse-søksmål blitt fulgt opp av et forslag som vil ramme enda flere. De kan nå fortelle at de er i forhandlinger med flere ISPer for å få en mulighet til å koble fra ip-adresser som gjentatte ganger deler opphavsbeskyttet musikk.

Dette betyr at flere millioner internettbrukere vil motta advarsler på e-post fra sine ISPer, basert på “bevis” som en tredjepart kommer med. Dette betyr også at flere tusen personer (ja, det er faktisk noen som aldri laster ned ulovlig musikk) vil motta disse e-postene uten grunn. Det har allerede vært flere tilfeller med falske anklager, som nylig ble bekreftet av TV-programmet “Watchdog” på BBC.

Det å gå fra å saksøke individualer, til å kontrollere ISPene ser ut til å ha blitt en trend dette året. Flere land har sett på muligheten til stenge fildelere ute fra internett, ofte med et “lite” dytt i ryggen av “anti-piratene”. Frankrike var de første som kom med “tre advarsler og du er ute” loven tidligere i år, som gir “anti-piratene” mulighet til å være politi på internett. IFPI (filmbransjen) planlegger nå å innføre dette internasjonalt, med eller uten lovgivning.

Det vil likevel ikke nå sin ende her. Hvis RIAA får det som de vil betyr det at ISPene skal begynne å spionere på kundene sine. De sjekker alle filer som kundene laster ned/laster opp mot en database over “opphavsbeskyttede filer”.

ISPene internasjonalt ser ikke frem til å måtte spionere på sine kunder, men kan se seg tvunget til dette likevel. For å legge til enda mere press har RIAA nå kommet med et forslag om at ISPene blir holdt ansvarlig for all trafikk på deres nettverk: “I fraværet av bevis for det motsatte, skal en Internett-leverandør ansees som å være vel vitende om at materialet de lagrer er krenkende eller ulovlig, og blir dermed gjenstand for erstatningsansvar for brudd på opphavsretten…”

Så selv om det at masse-søksmålene sees på som et fremskritt for noen, kan også de nye stegene resultere i en virituell politistat hvor både brukere og tilbydere er skyldige, til det motsatte er bevist. RIAA har tapt flere store rettsaker, men om de får kontroll over ISPene kan fremtiden se svartere ut enn fortiden.

kilde: torrentfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.