Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

I følge de første rapportene, etter uttalelser tidligere i dag fra Storbritannias regjering, er det nå kjent at de store ISPene i Storbritannia har inngått en avtale om å advare flere hundre tusen fildelere. Avtalen, som er jobbet frem av regjeringen, vil tilsi svært mange advarsler, men ingen frakobling.

952313 gavel

Musikkindustrien vil se på dette som en delvis seier i kampen mot fildeling, da de store ISPene nå har gått med på å sende ut advarende brev til de som beskyldes for å dele kopibeskyttet materiale.

Rapporten forteller at seks av Storbritannias mest fremtredende ISPer har gått med på avtalen, riktignok etter intenst press fra regjeringen. BT, Orange, Tiscali, Carphone Warehouse (AOL, TalkTalk), Virgin Media og BSkyB er ISPene som etterhvert skal begynne å drøsse ut brev til de som beskyldes for å laste opp musikk.

Kravet om å stenge fildelere ute fra internett er likevel ikke møtt, hverken fra ISPenes side, eller fra regjeringens side. Regjeringen har til og med fjernet “3 ganger tatt, og du er ute”-teorien.

En ting som diskuteres som tiltak mot påståtte fildelere er å sette en grense for trafikk, lik den grensen f.eks. Telenor hadde på bredbåndet i begynnelsen.

En annen ting som er foreslått av regjeringen er å innføre en årlig “skatt” for de som laster ned musikk på 30 pund (ca. 300 kr). Dette er en løsning som mange nedlastere trolig hadde gått med på, og som vi på p2pnett har nevnt i en tidligere artikkel. Peter Jenner, en ansatt i musikkindustrien, har støttet et slikt tiltak lenge. “Hvis du får nok folk til å betale en liten nok mengde penger kan det være nok til å få musikkindustrien til å gå rundt.” Selv om noen mener dette, er det usannsynlig at et slik tiltak blir innført med det første.

ISPene som har gått med på denne avtalen er ikke bare nødt til å senke antallet fildelere innen musikken, men også å hjelpe til i utviklingen når det gjelder lovlige alternativer til ulovlig nedlasting.

kilde: torrenfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.