Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Politioffiser Jim Keyzer, lederen og nøkkelvitnet i PirateBayetterforskningen, har nå kommet tilbake til jobben sin i politiets avsnitt for IT-krininalitet, etter at han hadde jobbet for Warner Bros. i flere måneder. Warner Bros. innrømmer nå at Keyzer jobbet for dem samtidig som han ledet PirateBayetterforskningen.

tpb

Rettssaken mot The PirateBay (heretter TPB) er satt til å gå av stabelen om noen få måneder, men omstendighetene rundt saken bygger seg nå opp som et Hollywoodmanus.

Aktor Håkon Roswall ble nylig kontaktet av en advokat fra Warner. Han ønsket å klarne opp i omstendighetene rundt ansettelsen av politimannen Jim Keyzer.

Warner Bros. tilstår nå det vi rapporterte allerede i april. Politiets IT-kriminalspesialist Jim Keyzer begynte å jobbe for Warner Bros. før etterforskningen av TPB ble avsluttet. Keyzer har nå sluttet hos Warner Bros., og er nå tilbake i politiets IT-avdeling i Stockholm.

De nye opplysningene stemmer ikke overens med tidligere uttalelser fra Warner, da de tidligere har nektet for at han var ansatt i, eller betalt av, Warner Bros. under etterforskningen av TPB. Disse nye opplysningene kan ha en stor innvirkning på utfallet av den kommende rettssaken.

Peter Sunde sier:“Jeg synes det er klart at han har jobbet for dem i en lengre periode under etterforskningen. Moniqu Wadsted har i tillegg sagt til avisene at de hyret Jim på grunn av at han gjorde en god jobb for dem.”

TPB-crewet fant ikke det Jim hadde gjort som morsomt, og har sendt inn en klage.

“Jeg håper politiet tar dette alvorlig, og sparker han fra jobben sin. Han kan ikke jobbe i politiet etter å ha fått betalt fra anti-pirater, for å etterforske en sak mot pirater, mens det er en del jobben hans i politiet,” sier Sunde.

Det er jo direkte å motta bestikkelser, om man mottar penger fra den ene parten i en etterforskning der alt skal være objektivt fra politiets side. Det er stor grunn til å tro at PirateBays advokater bruker nettopp dette til å reise spørsmål rundt objektiviteten til etterforskningen i denne saken.

Kilde: torrentfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 bjorn sier:

    Dette overrasker meg dessverre ikke i det hele tatt ..

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.