Med over 150 tusen brukere er TorrentLeech en av de mest populære private torrentsamfunnene. De siste ukene har de dessverre blitt utsatt for flere forsøk på å hacke siden, og det siste et “denial-of-service” angrep som gjorde siden ubrukelig.

tlorg14

Etter å ha truet med å forlate IFPI har de nå bekreftet at de forblir et medlem. IFPI har nå gått med på at EMI, og andre medlemmer, skal bidra mindre til anti-piratvirksomhet.

IFPI-wide

Programmet Kurer på NRK P2 tok for seg fildeling her om dagen.

Det er et interessant tilbakeblikk på fildelingens historie fra de tidlige Napster dager til i dag. Hør det selv her.

Image

BTGuard er en proxytjeneste som kjører din torrenttrafikk gjennom deres servere. BTGuards servere er lokalisert i Kanada, som har en av de strengeste lovene som angår privatliv. De beskytter deg til og med mot din egen ISP.

btguard

I november i fjord meldte torrentfreak at den populære DVD-ripperen aXXo hadde bestemt seg for å ta en pause. Det ser nå ut til at han er tilbake! For noen timer siden lastet han opp sin første film på flere måneder, og han valgte “I Am Legend”.

axxo

I USA har flere universiteter bannlyst fildelingsaplikasjoner, slike som BitTorrent, i hovedsak pga. RIAA. Et universitet i Nederland har tatt imot BitTorrent med åpne armer. De bruker uTorrent til å distribuere programmer og OS-oppdateringer til over 6500 arbeidsstasjoner. Ved å bruke BitTorrent til dette sparer de mye tid, penger og ressurser.

inholland

Den populære torrentsiden isoHunt har nettopp passert en milepæl, nå som de indekserer over 1 million torrentfiler. Torrentene på isoHunt peker til 22 millioner filer, som tilsammen tilsvarer 743TB.

logoisohunt

BitTorrent er ment å være uten problemer, det er derfor det er så populært, er det ikke? Uheldigvis er det mange som bruker BitTorrent til å tjene penger på å spre skadelig programvare. Nylig har en ny trend slått ut, og denne gangen relatert til video-codecer.

776464 warning 2

Som vi har vært inne på tidligere her på p2pnett pågår det for tiden en diskusjon rundt nettleverandørenes rolle i fildelingsdebatten.

Nå har Forbrukerrådet sagt sitt.

Image

QuickSilverScreen som var kjent for å levere en god oversikt over filmer og serier fra Stage6 har nå gått over til Google video.

quicksilverscreen

Tom, aka Spinner, som er en bruker av Stage6 og en ansatt i DivX Inc., som er selskapet bak tjenesten, skriver idag at Stage 6 skal legges ned 28. februar i år. Opplastingsfunksjonen er allerede fjernet, men alle filmer vil være tilgjengelig for streaming og nedlasting frem til Torsdag.

divx

Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. På oppfordring fra våre lesere har vi tatt kontakt med flere av de store ISPene, og har nå fått et svar.

NGTTeliasonera

Microsofts SkyDrive, en nettbasert lagringsplass, er ute av BETA-perioden, og er nå lansert. Vil denne tjenesten bli missbrukt tro?

Microsoft logo

Da er det internasjonalt kjent, Norge er et godt land å laste ned piratvare i. Espen Tøndel har iallefall fått beskjed fra politiet om at de ikke vil bruke verdifulle ressurser på å jage fildelere.

04 04 4---Computer-Keyboard web

.. står det å lese på forsiden av Dagens Næringsliv i dag.

I følge avisen “tar han fra de rike” (Apple) og gir til de “fattige” (seg selv).

P1010006