Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Da er det internasjonalt kjent, Norge er et godt land å laste ned piratvare i. Espen Tøndel har iallefall fått beskjed fra politiet om at de ikke vil bruke verdifulle ressurser på å jage fildelere.

04 04 4---Computer-Keyboard web

Norge har altså ingen planer om å gjøre det samme som britene, nemlig å kutte internettforbindelsen din om du laster ned piratvare. Trond Giske har uttalt til vg at regjeringen ikke har noen planer om å gå like drastisk til verks mot folk som laster ned film og musikk ulovlig.

“Vi har ingen planer tilsvarende de britiske. Å identifisere brukerne er en ganske vanskelig og omfattende prosess, så vi retter fokus der vi mener det er viktigst: På de som laster opp filmer og musikk ulovlig. Vi samarbeider tett med bransjen og vi er veldig klar over inntektstapet de har på grunn av den ulovlige fildelingen”, sier kulturminister Trond Giske til VG Nett.

Det skal likevel ikke bety at de som laster ned kan føle seg for trygge. Giske sier bare at de bruker det meste av ressursene på de som laster opp ulovlig.

Regjeringen vil likevel følge med på utviklingen i andre land på fildelingsfronten, og lære av andres erfaringer. Vi får håpe Norge beholder samme innstilling til fildeling som de har nå, og la “mannen i gata” være. At de går etter de “store gutta” er jo ikke akkurat noe sjokk.

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

3 kommentarer

 1. 1 Vegard sier:

  Bare vent til en eller annen tulling i Økokrim får en fiks idé, da er det erfaringsmessig ingen vei tilbake!

 2. 2 sier:

  Synes de skal fokusere mer på leechere, de som bare tar en torrent og ikke seeder en drit.
  Dvs. dårlig ratio.
  Som regel bare dumme fjortiser som er redde for at Tøndel kommer på døra.

 3. 3 Socraton sier:

  Var for ikke så alt for lenge siden noenlunde de samme uttalelsene fra politiet i Kanada.

  “Piracy for personal use is no longer targeted,” Noël St-Hilaire, head of copyright theft investigations of the Canadian police, said in an interview with Le Devoir. “It is too easy to copy these days and we do not know how to stop it,” he added.

  St-Hilaire explained that they rather focus on crimes that actually hurt consumers such as copyright violations related to medicine and electrical appliances.

  http://torrentfreak.com/canadian-police-tolerates-piracy-071110/

 4. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.