Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

I USA har flere universiteter bannlyst fildelingsaplikasjoner, slike som BitTorrent, i hovedsak pga. RIAA. Et universitet i Nederland har tatt imot BitTorrent med åpne armer. De bruker uTorrent til å distribuere programmer og OS-oppdateringer til over 6500 arbeidsstasjoner. Ved å bruke BitTorrent til dette sparer de mye tid, penger og ressurser.

inholland

BitTorrentprotokollen ble designet for å spare selskaper tid, ressurser og båndbredde når de skulle distribuere store filer. Av en eller annen grunn har dette aldri tatt av, før nå da.

I følge en artikkel i det nederlandske bladet ”Automatiserings Gids” har det nederlandske universitetet INHOLLAND tatt i bruk BitTorrent til å distribuere programmer til over 6500 arbeidsstasjoner, som er fordelt på 16 forskjellige plasser i Nederland. Istedenfor å distribuere oppdateringer gjennom flere store servere, har INHOLLAND nå nyttegjort seg av effektiviteten til BitTorrent. Dermed benytter de seg av alle sine datamaskiner til å distribuere filene.

Før de bestemte seg for å bruke BitTorrent måtte mer enn 20 servere til for å distribuere 25,6 TB med data til pc’ene. Selv da tok det mer enn fire dager for å oppdatere alle maskinene. Med BitTorrentteknologien derimot går det mye fortere, og alle maskinene er oppdatert innen fire timer.

Leo Blom, som er en IT-konsulent for ITeleo, kom opp med ideen. Han jobbet den frem i samarbeid med BitTorrent Inc., som er utviklerne bak uTorrent.

“Jeg mottok mye hjelp fra utviklerne hos BitTorrent og de fikk et godt utbytte fra å ha alle loggene fra denne proffesjonelle testkjøringen. Det er rett og slett en vinn-vinn situasjon!”

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.