Det har gått tre måneder siden den populære (semi)private BitTorrent trackeren Demonoid gikk offline.
siden den gang har det vært mye spekulasjoner om trackerens framtid, og mange fryktet at siden aldri kom tilbake.
Totalt ut av det blå, så er trackeren tilbake.

Hjemmesiden til hardvardskolen for kunst og vitenskap ser ut til å ha et stort sikkerhetshull. Server backuper og databaser er nå lekket til flere torrentsider. Den 125 MB store fila er tracket fra The PirateBay.

harvard

 

Quicksilverscreen er nå nede. Grunnen til at siden er nede er oppdatering av hovedserveren.

quicksilverscreen

Torrentfreak er online igjen nå, og kan berolige oss om at det hverken var MPAA, RIAA eller DDOS som skapte nedetiden.

En brann hos ISP PRQ, som er eid av to av The PirateBays grunnleggere, satte flere torrentsider ut av spill tidligere i dag. Selve The PirateBay ble ikke satt ut av drift, men flere av deres sideprosjekter og andre torrentsider som var hostet der gikk ned.

I følge hegnar.no er IFPI i forhandlinger med nettleverandørene. Det kan se ut til at Telenor er eneste av de store nettleverandørene som verdsetter kundenes personvern.

Image

Vi kan nå melde at tv-links er tilbake, for de av oss som har savnet dem… De har riktignok forandret domene, og litt på utseende.

tv-links

Administratoren for ShareReactor, en eDonkey lenkeside, har blitt funnet skyldig i kommersielt brudd på opphavsretten. Etterforskningen har tatt hele fire år, fra politiraidet i 2004 og til nå, og dommen har endt på en bot på “hele” 22 tusen kroner.

sharereactor

Nå som rettsaken mot “de fire fra PirateBay” kommer nærmere har Gottfrid Svartholm Warg, også kjent som Anakata, snakket ut på TV. Det blir sagt at Gottfrid og de andre hjernene bak The PirateBay driver siden som kveler film og musikkindustrien. Gottfrid uttaler også:“det er ikke stjeling, hverken moralsk eller etter loven”.

anakata

Den populære torrentsiden Mininova har akkurat lansert flere nye funksjoner, som bla. inkluderer musikkstreaming. Den nye musikktjenesten benytter en java-applikasjon utviklet av BitLet. Den er lett å bruke og er kompatibel med alle internettlesere som støtter java.

mininova

Selv om den offisielle utgivelsesdatoen for Windows Vista SP1 er satt til en gang i mars, kan du nå få lastet den ned på de fleste torrentsider.

vistalogo

The PirateBay (heretter TPB) har nå lansert Jesperbay.org som svar på den danske ISPblokkeringen som vi annonserte for to dager siden. Siden er oppkalt etter Jesper Bay, som er leder for det danske IFPI. Siden gir detaljert forklaring på hvordan man kan få tilgang til TPB igjen!

tpb

Størsteparten av Sveriges unge mellom 8 og 14 år inrømmer å ha lastet ned matriale som er beskyttet av opphavsrett. “Lilla Aktuellt”, et svensk TV program for barn diskuterte dette nylig.

Filmen begynte med at en lærer spør klassen sin “Hvor mange av dere har lastet ned noe fra internett?” Alle rekker opp hånden.

Kampen mellom IFPI og The PirateBay fortsetter. En dansk ISP (DMT2-Tele2, som er det danske Tele 2) ble beordret om å blokkere The PirateBay i en dansk domstol, da retten fømte i favør IFPI. The PirateBay, som for tiden er den 28. mest besøkte siden i Danmark, jobber nå med et motargument.

tpb

.. og lovliggjør store deler av fildeling av musikk.

En ny lov som nylig gikk gjennom hos det italienske parlimentet lovliggjør nemlig deling av musikk i “nedgradert kvalitet” for utdannings- eller vitenskaplige årsaker.

Men, den som skrev lovteksten har tydeligvis oversett noe ..

Vernazza (24)