Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

.. står det å lese på forsiden av Dagens Næringsliv i dag.

I følge avisen “tar han fra de rike” (Apple) og gir til de “fattige” (seg selv).

P1010006

Det er snakk om det nye verktøyet kalt “doubleTwist” med det fengende slagordet “liberate your media” - som ble lansert i går.

Selskapet bak programmet er etablert av Jon Lech Johansen og Monique Faratzos, og er basert i USA, hvor Jon har bosatt seg.

Image

Verktøyet “knekker”* iTunes’ kopisperrer (FairPlay), og gjør det mulig å spille av musikk kjøpt der på diverse mp3-spillere og mobiltelefoner.

Ekspert på informatikk, Gisle Hannemyr, tipper at Jon Lech Johansen lett vil få støtte av forbrukermyndigheter fordi det nye verktøyet bidrar til å åpne opp monopoler.

”- Dette har mange interessante juridiske og rettighetsmessige aspekter og er en typisk John Lech Johansen-greie: Halvparten teknologi og halvparten politisk teater.” uttaler han til DN.

I tillegg skal verktøyet gjøre det enkelt å dele filer med venner på Facebook. Hvor lang tid tar det før doubleTwist blir saksøkt tro?

Prøv programmet selv her:

http://www.doubletwist.com

* “knekker” som i å bruke det som kalles “det analoge hullet” - dvs. spille av musikken og ta den opp i bakgrunnen, noe som vil føre til tap av kvalitet. Slikt har alltid vært mulig med å f.eks. brenne iTunes musikk til en CD for så å rippe CD’en til MP3 - forskjellen er at det her skjer litt mer smertefritt.

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 Vegard sier:

    Jeg skjønner ikke helt hvorfor man fokuserer så voldsomt på at doubleTwist transcoder iTunes Store kjøpt innhold, der ligger det ikke noe revolusjonerende, alt som blir gjort er at det blir brent en virtuell CD av låten/e som så blir rippet og konvertert til MP3. Altså drastisk tap av kvalitet.

    Det “revolusjonerende” med doubleTwist er måten den integrerer med Facebook og andre sosiale nettverk og lar deg dele filene dine sømløst med vennene dine uten å tenke på hvilke enheter vennene dine har og hva slags kodekser de har tilgjengelig.

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.