Fildelingsdokumentaren “Steal this film” har vært en stor suksess. Likevel, selv om det har vært millioner av nedlastinger og masse støtte fra P2P-miljøet, har de nå sagt at kostnadene til produksjonen av STF II ennå ikke er nådd. Det er likevell fortsatt håp!

stfLogo

Gjengen bak The Pirate Bay har lansert en egen vertstjeneste for blogger.

Nå som Youtorrent bestemte seg for å bare indeksere “lisensiert” innhold, har besøkstallene falt dramatisk. Men hvor skal man nå gå for meta-søk?

Det er kun snakk om noen uker siden lanseringen av YouTorrent, som veldig fort ble en av de mest populære meta-søkemotorene for torrentfiler. Nå har de imidlertid skiftet strategi, og har bestemt seg for å kun indeksere “lisensiert” innhold.

youtorrent

I disse nedlastingstider finnes det mange som bruker bittorent til å spre falske torrenter for å tjene på det. Men det finnes mange ordentlige grupper ute der ute, og her er de mest kjente

Mange erfarne fildelere kan ikke forstå hvorfor relativt nybegynnere klarer å laste ned så mye søppel fra Bittorent. Falske nedlastinger som aldri blir ferdig, videoer som nekter å avspilles, filmer som krever spesielle mediespillere er enkelt ungått av de som vet. Men hvordan gjør de det?

I slutten av mars sendte Espen Tøndel et brev som krevde at norske ISPer skulle koble fildelere fra internett. Uheldigvis for han kommmer ikke ISPene til å gjøre dette, og har sendt et brev tilbake. De nekter å bryte loven for å tilfredstille de som sitter med kopirett.

Etter seks måneder med nedetid, så er endelig BitTorrent trackeren Demonoid.com oppe og går!

demonoid[1]

Idag lanserer svenske Ameibo en ny type filmbutikk - der kundene får betalt for å dele med seg av sine kjøpte filmer

Nesten fem år etter at den første versjonen av BitComet ble publisert har BitComet v1.00 ankommet. BitComet har nådd langt, og selv om den (uten grunn) har fått rykte på seg for å være torrentbølla, er den likevel populær blandt torrentbrukere.

bitcomet1-0

Mp3-spillere og iPod har blitt noe av det, hvis ikke det mest, populære “gadgets” for tenåringer å eie.

Med denne utrolige populariteten kommer dilemma da du må velge mellom å betale for musikken via for eksempel iTunes, eller å laste ned “ulovlig” fra P2P programmer som Limewire og Kazaa.

Etter å ha blitt “spammet” med spørsmål om å fjerne torrenter fra flere store selskaper har ELiTE-TEAM, en privat fransk tracker, spurt flere store torrentindexserere om å fjerne torrentene deres, og ikke godta dem i fremtiden. Uheldigvis er innsatsen deres dømt til å slå feil.

delete-it

Headweb, et svensk foretak som satser på å leie ut DRM-frie filmer, klar for nedlasting via BitTorrent, har planer om å lansere tjenesten også i Norge.

Image

Tross i økonomiske tap for musikkindustrien, skaffer musikere seg musikken sin på samme måte som oss andre - gjennom fildeling.

Vi skrev i går artikkelen om at trackeren til The PirateBay skulle legges ned, pga. søksmål fra platebransjen. Delvis var dette rett, da søksmålet har funnet sted. Delen med at trackeren legges på is var imidlertid mer “kunstnerisk frihet”, enn sannheten. Vi kommer tilbake med mange flere “genuine” artikler utover, så følg godt med!