Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Mp3-spillere og iPod har blitt noe av det, hvis ikke det mest, populære “gadgets” for tenåringer å eie.

Med denne utrolige populariteten kommer dilemma da du må velge mellom å betale for musikken via for eksempel iTunes, eller å laste ned “ulovlig” fra P2P programmer som Limewire og Kazaa.

“Jeg har aldri følt meg skyldig ved å laste ned musikk uten og betale for det” Sier student Drew Hudson. “Hvis artistene virkelig var der fordi de elsket musikken, ville de ikke brydd seg om vi betalte for musikken eller ikke” Tenåringer sier at en av ulempene med iTunes, er at det er veldig begrenset utvalg av artister og sanger. Limewire, på den andre siden, har et mye større utvalg og variasjon i materialer.

De som kjøper Steven koll, en student ved Cave Spring High Shcool, kjøper musikken sin fra iTunes. “Jeg velger å betale for musikken sånn at artistene får mer oppmerksomhet for den jobben de gjør” Sa han. “På en annen side, gode artister kan stoppe produsere CD-er”

Koll sier han har betalt rundt 500 sanger til hans iPod.

Abby Broughton, en nykommer på Hidden Valley High School, sier å laste ned musikk ulovlig er et ikke-tema.

“Foreldre mine betaler for musikken fordi de vil helst at jeg ikke gjør det ulovlig” sa hun. “Så det har aldri vært et tema for meg”

De som ikke kjøper

Daniel Fundakowski, er en IT-interesert på Hidden Valley, sa han ser tenåringer laste ned musikk ulovlig hele tiden på skolen.

“Alle liker musikk” Sa han “Og hvorfor betale når du kan få det gratis”

Han skjønner hvorfor tenåringer laster ned ulovlig, han sier at blir man tatt med ulovlig musikk nedlastet på skolens laptopper, møter de konsekvenser. Uansett, sa han, skole-systemet er ikke ansvarlig for å tyste til politiet

“Kan ikke skje meg”

Mange tenåringer er enig i det at de ikke tenker på konsekvensene når de laster ned musikk ulovlig.

Men en dag fikk moren hans en E-Post fra “E-Mail Marketing Software - med en fri prøveperiode - klikk her” fra hans ISP

“ I E-mailen stod det at de ikke satt pris på at jeg lasted ned sanger ulovlig” De truet med at hvis han ikke slettet Limewire, ville de kutte av nettlinjen hans.

Og det var nok, Sa Daniel, han lærte leksa si. Nå betaler han for musikken gjennom iTunes.

RIAA

Andre føler det er verdt risken å laste ned ulovlig, og sier at 99 Cents per sang er en akseptabel pris.

“Jeg har aldri følt meg skyldig ved å laste ned musikk uten og betale for det” Sier student Drew Hudson. “Hvis artistene virkelig var der fordi de elsket musikken, ville de ikke brydd seg om vi betalte for musikken eller ikke” Tenåringer sier at en av ulempene med iTunes, er at det er veldig begrenset utvalg av artister og sanger. Limewire, på den andre siden, har et mye større utvalg og variasjon i materialer.

Faktisk, så taper artister penger når musikken deres blir lasted på ulovlig vis. The Recording Association of America beregner at salg av musikk på lovlig vis, har gått ned 20 prosent siden 1999 som følge av fildelings nettverk og nedlasting.

Og som følge av det, har RIAA gått til søksmaål mot privatpersoner, alt fra tenåringer til besteforeldre til professorer, for å ha lasted ned musikk ulovlig. “Når du går på nett og laster ned en sang,” Sier RIAA’s webisde, “Stjeler du.”

Din beste venn eller din verste fiende?

Lokal solo artist Cliff Wright, sier når han gikk på Videregående, da hadde folk såvidt startet å laste ned.

“CD brennere var helt nytt på markedet,” Sa han “Napster var på vei til å bli stort. Og Mopheus senere fulgte etter, og jeg lasted definitivt ned musikk”

Han sa han stoppet og laste ned etter han så hvor mye arbeid det tar å lage musikken i industrien.

For amatører og kommende talenter, Internet kan være din beste venn eller din fiende.

Artister som Colbie Caillat, Sarah Bareillies og One Republic, ble populære via Myspace.

“Jeg har tapt rundt 3,000 $ i løpet av de siste par årene fra personer som laster ned musikken min,” Uttalte Wright.

Hans råd: Gå på Myspae og skjekk ut favoritt-bandene dine istedenfor å laste ned.

Plateselskaper.

Uansett, mange tenåringer, og selv noen musikanter, synes motsatt angående nedlasting.
En undersøkelse gjort av USA Weekend Magazine viste at 54% av tenåringer ikke synes det er noe feil med å laste ned ulovlig musikk. Andre sier det ikke er rettferdig mot artistene, men gjør det likevel.

Noen som driver med musikk også støtter nedlasting. Når det Engelske rocke-bandet Radiohead lanserte “In Rainbows” i Oktober, albumet var bare tilgjengelig gjennom bandets webside. Radiohead tok ikke penger for albumet, men oppfordret heller folk til å donere penger. Band-Medlemmer sa de antar at de tjente mer penger på nett og ikke mellom et Plateselskap, fordi all profitt gikk direkte til bandet.

Så uansett hva du mener å betale 99 cents for en song er altfor mye, eller om du laster ned hundrevis av sanger fra iTunes, Husk: Det kan være mer å laste ned en sang enn du tror.

 

Kilde: E-Commerce News

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 tanketom sier:

    Kjelde og kjelde. Den er vel helst omtrent direkte kopiert, men greit nok, du tenar vel pengar på det.

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.