Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Etter å ha blitt “spammet” med spørsmål om å fjerne torrenter fra flere store selskaper har ELiTE-TEAM, en privat fransk tracker, spurt flere store torrentindexserere om å fjerne torrentene deres, og ikke godta dem i fremtiden. Uheldigvis er innsatsen deres dømt til å slå feil.

delete-it

I en epost send til flere av de store torrentsidene skriver administratoren fra ELiTE-TEAM:

“I det siste har vi fått flere klager fra anti-piratorganisasjoner på vegne av større bedrifter. Dette pga. at våre medlemmer poster våre torrentfiler i deres indexer. I tar meg friheten med å spørre om dere kan slette alle torrenter relatert til min tracker, og samtidig ikke akseptere nye i fremtiden.”

Administratoren hadde allerede spurt medlemmene på trackeren sin om å ikke poste deres torrenter andre steder. Dette har tydeligvis ikke hjulpet, da han skriver videre: “Vi har alt skrevet beskjeden på trackeren, men våre +120 000 er ikke så samarbeidsvillige.”

De fleste eierne av torrentsider er vant med å håndtere spørsmål om å fjerne torrentfiler. Disse pleier likevel å komme fra de som har kopirett eller fra anti-piratorganisasjoner, og ikke fra andre administratorer.

Det er selvfølgelig umulig å stoppe torrentfiler med å bli spredt, siden det er hele poenget med fildeling. Eneste alternativ for å hindre at torrenter forsvinner fra trackeren, er å legge den ned.

ELiTE-TEAM prøver på den andre siden å holde seg utenfor skuddlinjen til anti-piratorganisasjonene ved å vise at de er villige til å samarbeide med eierne av innholdet. De har til og med publisert spørsmålene om å fjerne torrenter og sletteloggene på deres “disclaimer”-side. Jeg tviler imidlertid på at å sende slike forespørsler til andre torrentsider er det optimale.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

3 kommentarer

 1. 1 bjorn sier:

  Eneste alternativ for å hindre at torrenter forsvinner fra trackeren, er å legge den ned.

  Vet ikke helt. En løsning kunne vært å gitt medlemmene torrent-linker med unike hash’er for så å slette de som ble spredt? .. har ikke sett på dette da men det høres jo ut som noe som kunne blitt løst teknisk.

 2. 2 sier:

  Individuell hash på torrentene fungerte perfekt på Oink trackeren, så ja det er veldig mulig å gjøre teknisk.

 3. 3 sier:

  Kan godt være den franske administatoren ikke er så kyndig i å drifte trackeren sin… hvem vet:P

  Det vil (trolig) likevel være en liten lekasje uansett med 120 tusen brukere, selv om det vil være lettere å stenge disse torrentene ganske fort med individuell hash som dere påpeker.

 4. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.