Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Nesten fem år etter at den første versjonen av BitComet ble publisert har BitComet v1.00 ankommet. BitComet har nådd langt, og selv om den (uten grunn) har fått rykte på seg for å være torrentbølla, er den likevel populær blandt torrentbrukere.

bitcomet1-0

Den første versjonen av BitComet ble lansert 6. august 2003. Nå, nesten fem år senere, kommer de med versjon 1.00.

BitComet var den mest brukte torrentklienten en god stund, men har falt i populæritet de siste årene. Den er nå på fjerdeplass, etter uTorrent, BitTorrent mainline og Azureus. Nedgangen i populæritet er bla. på grunn av den negative omtalen klienten har fått de senere årene.

Alt startet i 2005 da BitComet ble utestengt fra flere private trackere, deriblandt norbits (det er uvisst om dette gjelder fremdeles), fordi den ignorerte “privat flag”. Selv om dette problemet ble løst relativt raskt, var likevel inntrykket av BitComet ødelagt.

I årene som fulgte poppet flere og flere “skrekkhistorier” opp, fra å spre søppel til å ikke overholde BitTorrent-reglene. I fjor gikk BitTornadoutvikleren Shad0w så langt som å utestenge alle BitCometbrukere, siden klienten (påstått) utnyttet superdelerne.

I fjor gjorde Robb Topolski, en nettverks- og protokollekspert, en undersøkelse rundt anklagene mot BitComet. Resultatene viste at anklagene var falske… Han skriver:

“BitComet er en verdig nedlastingsklient, som tilbyr noen fordeler som ingen andre torrentklienter har. Noen av disse funksjonene er dårlig implentert, men de skader ikke torrentstrømmen, og de gir ikke urettferidige fordeler.”

“Ingen av de typiske anklagene mot BitComet, de som har vært grunnen til at trackere og brukere har utestengt BitComet som klient, har holdt stand. Det er min proffesjonelle vurdering at utestengingene av BitComet er basert på missforståelser og løgn, og ikke på god informasjon,” legger han til.

Folk burde få bestemme selv hva de tenker om BitComet, en en ting er vanskelig å nekte for. Klienten har blitt en av de mest avanserte, og er nå tilgjengelig på hele 43 språk. Dette er selvsagt veldig fristende for ny og gamle brukere av BitTorrent.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

3 kommentarer

 1. 1 sier:

  Liker av en eller annen grunn ikke BitComet, er mye mer fornøyd med Utorrent, tar mindre ressurser også.
  Bra og informativ artikkel :)

 2. 2 Trond sier:

  Liker også uTorrent best. Aldri hatt noen problemer med det, og krever så lite. Er likevel viktig/riktig å få frem sannheten rundt en ellers god klient

 3. 3 sier:

  Me to, bruker alltid uTorrent. Det fungerer bra bruker lite minne, er forhåndsvis minimalistisk, er ikke alt for mange innviklete funksjoner som man aldri trenger.

  Så uTorrent 4 ever, sålenge det ikke kommer en bedre :)

 4. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.