Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Mange erfarne fildelere kan ikke forstå hvorfor relativt nybegynnere klarer å laste ned så mye søppel fra Bittorent. Falske nedlastinger som aldri blir ferdig, videoer som nekter å avspilles, filmer som krever spesielle mediespillere er enkelt ungått av de som vet. Men hvordan gjør de det?

piratekey

 

Det er et lite problem. Bittorent er dessverre brukt av en minoritet til å tjene penger f.eks via spyware. Vi har hørt om hvordan folk laster ned en film, når de prøver å avspille filmen, får de beskjed om at de trenger en spesiell mediespiller, og andre kommer med en haug av malware når de innstalerer den.

Andre får problemer som at torrenten aldri blir ferdig eller når de ser den nedlastede videoen er det en helt annen film - for ekempel hvis den var feil tittel. Noen ganger er filmen av så lav kvalitet at det rett og slett ikke går ann å se filmen, alt dette fører til masse frustrasjon og bortkastet tid.

Det er mange teknikker du kan bruke som erfarne fildelere bruker slik at du ikke kaster bort tid, vi ser på noen få av dem her.

Husk at det kan være ulovlig å dele noen typer media i ditt land

1: Alltid les kommentarene

Før du laster ned en torrent, det er alltid lurt å lese kommentarene for å se om det står noe om den er fake eller “the real thing”. Det tar ikke lang tid, men det er vell verdt det.

2: Er kilden til å stole på?

En bra måte å finne ut er hvis en .torrent er ekte eller ikke er å se på hvem som lastet opp fila. For eksempel aXXo og EZTV er noen gode eksempler på brukere du kan stole på, se hva brukeren har lastet opp før. Hvis brukeren er anonym, se på trackeren.

3: Er fila allerede lastet opp?

Mange folk bruker sider om VCDQuality og Nforce.nl (sider som vurderer kvaliteten på media utgivelser på nettet) til å forsikre seg om at videoen er av god kvalitet, men også å luke ut falske utgivelser, og identifisere ekte.

4: Torrentspam?

Enda et sted du kan skjekke er Torrentspam. Hvis du allerede har en torrentfil i din besittelse, kan du enten lime inn det fulle navnet (eller hash-verdi) inn i søkemotoren deres, og hvis noen har rapportert denne torrenten, vil resultatene bli vist.


5: Andre forslag:

# Sjekk innholdet til torrenten, en .rar fil er ofte en indikasjon på en passord-beskyttet fil, spesielt hvis det følger med en readme.txt
# Trackere med navn som ser veldig like ut til andre kjente trackere er ofte falske, f.eks: http://vip-the-piratebay.homelinux.com:6969/scrape and http://tracker-btc-net.dnsdojo.org:6969/scrape
# Ukjente/Nye trackere (som du ikke kan finne noe sted på google) med stort antall seedere/leechere.
#Hvis en applikasjon er veldig liten i forhold til andre torrenter som er like, det er bedre å unngå den
# Skjekk størrelsen og se om den passer i forhold til beskrivelsen.
# Viktigste; Innstaler en god (oppdatert) virus/spyware scanner og scan før du åpner noe som helst.

I enden er det erfaring alene som hjelper deg å identifisere de falske. Mange folk som har brukt Bittorrent for en liten stund kan lett plukke ut disse dårlige/falske torrentene, men det er helt klart ikke så enkelt for nybegynnere.

Kilde: TorrentFreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

3 kommentarer

 1. 1 obskur sier:

  Akkurat det med kommentarer er ikke like enkelt lenger da det nå for tiden alltid er noen som gauler at torrenten er fake enten den er det eller ikke.
  Det blir stadig flere og flere falske torrenter. Selv klarer jeg å se hva som er falskt og ikke ganske lett, men den aller letteste måten syns jeg er å se hvem som har lastet opp. Hvis du har vært med i “gamet” en stund, kjenner du fort igjen folk du vet er trygge å laste ned fra. loder er en av mine favoritter for tv-serier ;)

  Det hadde kanskje vært en idé for denne siden å sette opp en “safe-list” over alle de trygge opplasterne? ;)

 2. 2 sier:

  Ja, kan se på det.
  Takk for forslag :)

 3. 3 sier:

  http://www.eztv.it/frontpage.php
  http://superfundo.org/
  http://klaxxon-torrents.blogspot.com/

 4. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.