Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Ingen torrentside på jorden er mer populær enn Mininova. Likevel har all saksøking sett ut til å gå mot sider som The PirateBay. Mininova har, mot alle odds, sett ut til å gå under radaren. I går snudde dette da BREIN, det Hollandske anti-piratbyrået, gikk til angrep på Mininova.

mininova

BREIN, det Hollandske anti-piratbyrået, som er ansvarlig for å bla. sende sider som Demonoid over atlantern, har nå sagt at de vil ta Mininova med til retten. BREIN håper retten vil tvinge Mininova til å filtrere søkene sine, slik at alle torrentfiler som peker til ulovlig innhold blir fjernet.

Mininova er for tiden den største torrentsiden, med over 30 millioner unike besøk pr. måned. Mininova viser frem brukeres innhold og også lovlig innhold fra distributører som CBC. Ulikt The PirateBay har ikke Mininova sin egen tracker.

Det viser seg at BREIN og Mininova har vært i hemmelige forhandlinger for å komme fram til en gjensidig gunstig avtale i mer enn et år nå, men når den ene siden mener de handler innenfor loven og den andre siden mener det motsatte, synes en juridisk konflikt uunngåelig.

Erik Dubbelboer, en av grunnleggerne av Mininova, fortalte TorrentFreak at Mininova ikke vil gi etter for press fra BREIN. Han forventer å ha flere detaljer om den kommende prosessen senere denne uken: “Vi vil møte i retten med full selvtillit. Vi opererer innenfor loven, fordi vi opprettholder vår “varsle og fjerne”-politikk. Det betyr at vi fjerner søkeresultatene hvis en opphavsrettsinnehaveren ber oss om det.”

Nettsteder som YouTube operere på en lignende måte - hvis de får en forespørsel fra en opphavsrettsinnehaver om å fjerne innholdet, så gjør de det under sin DMCA forpliktelse og det er ingen ytterligere tiltak. Mininova er ikke vert for noe uautorisert innhold, bare torrent filer, i motsettning til YouTube som er vert for filmene sine. Dette burde jo gjøre YouTube mer interessant for BREIN, men de ser det jo selvfølgelig ikke på denne måten.

Tim Kuik, administrerende direktør i BREIN, sier at Mininova’s forretningsmodell er basert på ulovlig aktivitet. “Varsle og fjerne-prosedyren er helt utilstrekkelig for et nettsted som gjør bruk av uautoriserte filer, strukturelt og systematisk,” la han til.

Denne rettsaken vil fokusere på spørsmålet om Mininova må filtrere søkeresultatene sine eller ikke. BREIN ønsker at Mininova skal installere et slikt filter, mens Mininova på den andre siden ikke ønsker å sensurere søkeresultatene. Utfallet av saken vil sannsynligvis ha en stor innvirkning på fremtidens torrentsider, og kanskje selv for sider som Google og YouTube.

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 sier:

    Der synker Mininova ned også.
    Neste er vel å hack private trackere.

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.