Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Tøndel og advokatfirmaet Simonsen har fått hard medfart den siste tiden.

Her presenterer et lite kryssklipp av den norske bloggosfæren og media generelt den siste uken.

Teknonytt melder at norske ISP’er nekter å stenge ute pirater:

For ikke lenge siden fikk vi høre at kripos avslo Espen Tøndels oppfordring om å etterforske fildeling og forfølge fildelerne, da kripos var helt klar på at dette er sløsing av ressurser. De mener det er nok av alvorlig kriminalitet som mord og organisert kriminalitet som trenger deres oppmerksomhet, det vil være helt absurd å forfølge små fildelere.

Nå har Tøndel fått ett nytt slag i ansiktet da Norske nettleverandører nekter å stenge nettet til kunder som deler filer. I ett brev spør han de norske ISP’ene om de kan gi beskjed til sine kunder som deler kopibeskyttet matriale om at de vil bli stengt ute fra nettet. Tøndel sendte også med ett dokument med IP-adresser til de som deler filene.

I tillegg vil IKT nå sjekke lovligheten av den private etterforkningen til SImonsen & Co. Les artikkelen hos Teknonytt her.

Bloggen NorHack har fått fatt i trussel-dokumentet som Simonsen sender ut til norske ISP’er.

Image

Les artikkelen og last ned .PDF’en hos NorHack her.

Samtidig går Forbrukerrådet ut og advarer: “- Ikke skriv under på erklæring fra Simonsen”.

Advokatfirmaet Simonsen ber på vegne av Norsk Videogramforeningen nettleverandører om å Imagevideresende en erklæring til kunder de mener står bak ulovlig fildeling. I erklæringen skal kundene skrive under på og sende inn en bekreftelse om at de skal avstå fra ulovlig fildeling i fremtiden.

- Ingen bør under noen omstendighet skrive under på dette. Erklæringen innebærer at en påtar seg ansvar for fremtidige og fortidige handlinger, både på egne og andres vegne. Dette er et ansvar man i flere henseender trolig ikke har, sier rådgiver Hans Graasvold i Forbrukerrådet.

Les uttalelsene til Forbrukerrådet her.

Spørsmålet er vel om dette dokumentet noensinne når nettbrukerne. Vi vet iallefall at Telenor, Nextgentel og Get ikke samarbeider med andre enn politiet i slike saker - men det er mulig at de videresender et dokument.

I så fall så gjør de det i strid med anbefalinger fra deres egen bransjeoranisasjon, IKT-Norge:

Forbrukerrådet sier selv de er godt fornøyde med at nettleverandørens egen organisasjon, IKT Norge, anbefaler medlemmene å avslå kravet fra Simonsen når det gjelder å videresende brevet.

Les mer hos Teknofil.

Nettleverandøren Start.no har i følge IT-Avisen videresendt Tøndel-brev i årevis, men sier de vil slutte med dette hvis det kommer en bransjenorm for denne problematikken.

Uansett, hvis noen likevel skulle ha mottatt et slikt dokument er vi svært interessert i å ta en titt på det. Kontakt oss.

I disse dager kan det se ut til at - it’s hard to be a nissemann.

Hva tror du? Vil metodene til Simonsen og platebransjen føre frem eller burde de tatt en annen rute?

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.