Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Amazon, verdens største Internett-forhandler, er under angrep av pirater. En add-on til nettleseren Firefox som heter “Pirates of the Amazon” gjør det mulig å shoppe på Amazon butikken uten å betale en krone. I stedet på produkt sidene til Amazon ligger det en lenke til “gratis” kopier på The Pirate Bay.

amazon-pirate-logo

Tidspunktet for “Pirates of the Amazon” lanseringen kunne ikke vært mer (u)heldig.
På den travleste tiden av året for både online og offline butikker, Firefox add-on tilbyr brukerne en lenke til piratkopierte produkter som normalt finnes i Amazon butikken.

Når tillegget er installert, er det integrert en ny “Download 4 free” knapp i produktsidene til Amazon når den samme artikkelen er tilgjengelig via The Pirate Bay. Det fungerer for CDer, DVDer, spill, bøker og i utgangspunktet alle produkter som kan konverteres til et digitalt format.

Personene bak prosjektet har valgt og linke til The Pirate Bay, men det er likevel tydelig at dem er selvstendig.

“Vi er ikke tilknyttet The Pirate Bay, og vi oppbevarer eller linker ikke til noe som helst ulovlig innhold”, skriver dem. “Dette kunstneriske prosjektet tar for seg temaet ‘Dagens medie distribusjon kontra dagens kultur og tekniske muligheter.’”

Pirates of the Amazon er ikke den eneste add-on for Firefox fra pirater, faktisk er det ganske mange. IMDb, Last.fm og Rotten Tomatoes har alle sine egne pirat add-on tilgjengelig. De fleste av dem bruker Greasemonkey add-on som gjør at installasjonen av alle slags nyttige skripts som kan tilpasse websidene til piratenes behov.

Amazon med add-on
amazon-pirates

Kilde: TorrentFreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 sier:

    Nais…

    Lurer på når platebransjen og deres like finner ut at deres metoder for å stoppe deling av åndsverker er forgjeves. Håper de finner på noe nytt, som faktisk folk ville gjort pga. ikke altfor stor kostnad og ikke for vanskelig og tungvindt!

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.