Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

OiNK startet “fildelingshydraen”, kapper man ett hode av, kommer det opp 2 nye, og i dette tilfellet, Waffles og What.

For ca. ett år siden, den 23. oktober 2007, ble de 180.000 brukerne av OPP (OiNK’s Pink Palace) møtt av en melding fra Interpol, IFPI og BPI i stedet for den vanlige rosa innloggingssiden de var vant til.

Den sa at siden var blitt stengt for ulovelig fildeling, og at en intern etterforskning på sidens brukere var i gang. Alan Ellis, lederen av siden, ble arrestert og serverne i Amsterdam (som ikke hadde krypterte mail, som folk opprinnelig trodde) ble konfiskert.

OiNK ble av brukerne sett på som deres nummer 1. nettsted for å finne ny musikk, og høre på nye album for å finne ut om de var verd pengene. One-hit-wonders og lignende artister ble fort plukket ut på den måten. Når OiNK gikk ned måtte flere tusen brukere finne nye måter å laste ned musikken sin på. Det var lite alternativer som kunne nå standarden til OiNK. iTunes var et kjent sted for å kjøpe og laste ned musikk, men iTunes var det motsatte av hva OiNK sto for: Høy kvalitet på sangene.
Alle vet hvor dårlig kvalitet, hvor dyrt, og hvilken beskyttelse sangene fra iTunes har. Og det var et elendig alternativ til OiNK’s lossless musikk. FLAC

Et stort fellesskap av musikkelskere, fildelere og venner ble liggende igjen, og opp av asken til OiNK steg det opp to nye musikksider: What.cd og Waffles.fm.
Disse to sidene har nå eksistert i ett år, og blir bare større og større. Begge sidene er som OiNK, ”registration only”, som vil si at man må bli invitert av et annet medlem for å bli medlem, og man må laste opp like mye som man laster ned. What.cd har nå 68.000 brukere, og 315.000 torrents, Waffles.fm har 34.000 brukere og 213.000 torrents.
 

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.