Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

En “seedbox” er en sjargong for en dedikert høy-hastighets server, eksklusivt brukt for torrent overførsler. Med en “seedbox” vil du kunne laste ned og laste opp fortere enn det du kunne forestilt deg. Pluss at du kan administrere dine torrenter gjennom en nettleser fra hvilket som helst hjørne i verden, når som helst.

seedbox

Takk til nickwheeleroz fra flickr.com for bildet

“Seedbox” er ikke noe vær og alle BitTorrent bruker vil ha eller har behov for. De er mest for folk som deler mange filer, og de som vil ha en god ratio på en av de private elite trackerene.

Ulempen med å ha en “seedbox” er selvfølgelig at dem er ikke gratis. For noen er ikke dette et problem, “jeg betaler for internett tilkoblingen, så hvorfor ikke betale noen ekstra kroner for og få det beste ut av det,” er et argument vi ofte hører. Andre er mer fornøyd med hastighetene dem får, og dem vil ikke betale ekstra for BitTorrent trafikken.

Så hvorfor burde folk bruke disse “seedbox’ene”? Hva er fordelene? Her er noen fordeler.

1. Konkurranse

Om du er klar over det eller ikke, så har brukere på private trackere en ekstremt stor konkurranse lyst. Spiller ingen rolle hvor mange torrents man seeder, eller hvordan du optimaliserte BitTorrent klienten til det beste, det er virkelig ingen konkurranse med opplastings kraften av en “seedbox”. Med mange private elite trackere, en “seedbox” er ikke bare anbefalt, de er nesten vesentlig for at kontoen din skal vare.

2. fart

De fleste “seedbox’ene” er på 100 Mbit linjer, som vil si at dem er virkelig raske. Udiskuterbart raskere enn din hjemme tilkobling - med mindre du bor i Japan eller Sverige. Du kan sitte godt avslappet og se forbløffende over hvor raskt torrentene blir ferdige. Gigabyte med filer vil bli lastet ned i løpet av noen minutter, praktisk talt uten begrensninger. Selvfølgelig, vil du bli begrenset til tilkoblingen du har hjemme når du vil overføre filene fra serveren til din pc.

3. Opplasting

Noen brukere av private trackere er mindre bekymret over nedlastingen, og mer om seeding. God ratio er livsviktig for et problemfritt medlemskap - foruten dem, vil kontoen visne og dø ut. Med en “seedbox”, vil din ratio bli 1:1 i løpet av minutter, ikke dager. 10:1 ratio er ikke rart for den første timen med populære torrents. Ikke noe mer trenger du og seede i ukesvis, bare bli i den komfortable gleden av din private tracker. Du vil bli ledig til og slette torrents som seeder, og erstatte dem med andre.

4. Ikke noe mer bremsing og båndbredde begrensinger hos ISP

Isp slik som comcast (i USA) er kjent for og bremse din BitTorrent trafikk, og de vil snart introdusere en månedlig båndbredde begrensning på 100 GB. Med en “seedbox” kan du kjøre forbi disse begrensningene. Din “seedbox” trafikk er ikke telt opp mot din ISP konto, og vil derfor ikke bli bremset. Eneste tiden det blir “din” trafikk er når du velger og laste ned filer fra en ferdig torrent til din hjemme pc, og opplastings trafikken vil ikke spise opp båndbredde.

5. De er sikker

Med en “seedbox”, trenger du ikke engang og bruke en BitTorrent klient på din hjemme pc - dine bekymringer om RIAA og/eller MPAA spionerer på deg er over. Ikke noe mer DMCA notiser eller advarsler fra din ISP - og mer viktig, ikke noe søksmåls brev vil komme heller.

Hvor kan man kjøpe en “seedbox”…
“seedbox” er ikke billig, men du trenger ikke og rane en bank. Mange tilbydere - riktig nok ikke i Norge - tilbyr en torrent-spesifikk seedbox pakke som er super for “nybegynnere”, og inkluderer i de fleste tilfeller “TorrentFlux” grensesnittet for enkel setup og torrent administrering.
Her er noen tjeneste-tilbydere som du kan ta deg råd til (med TorrentFlux):

Dette er bare noen få av dem mange valg som finnes. Et annet valg ville vært og installere en webbasert BitTorrent klient slik som TorrentFlux på en server hos deg selv!

Kilde: www.torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

4 kommentarer

 1. 1 sier:

  Bra artikkel:) fortsett sånn!

 2. 2 sier:

  Ja forsett sånn. Håper seedboxene kommer til norge en gang også :) Å de skulle gjerne vært tiljengelig utenom å måtte betale for dem hver måned.

 3. 3 sier:

  hvor mye koster de i måneden egentlig, noen som vet?

 4. 4 Seedbox sier:

  Utmerket artikkel, seedboxes starter prisen er cirka 85 kroner per måned

 5. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.