Nok en gang blir Piratebay.org saksøkt. Denne gangen er det i forbindelse med artistene Michael Jackson, Prince, The Village People, UB40 og Bob Marley. Tilsammen er de saksøkt for 100 millioner dollar.

De siste årene har BitTorrent blitt sett på som en fildelingstjeneste som bare piratene bruker, og blir derfor forbundet med ulovlig fildeling. Dette har skapt et dårlig rykte rundt teknologien, og som er veldig ufortjent. BitTorrent brukes til mye mer enn bare piratvare, og flere større bedrifter har i det siste begynt å ta den i bruk mer.

MPAA gjør det igjen. Denne gangen saksøkes The PirateBay for å ha gjort fire filmer (Harry Potter, The pink Panther, Syriana og Walk the line) og første sesong av Prison Break tilgjengelig.

tpb

GrooveShark er ikke noe nytt, men det betyr ikke nødvendigvis at du har hørt om den.

Image

Nå begynner dette å bli en trend (håper vi). NIN gir nå bort sitt nyeste album.

album-thumbnail

I 2005 var DVDr-core den første torrentsiden som ble saksøkt utenfor USA. Den klassiske historien utspiller seg: Mann som driver siden, mannen blir saksøkt for å drive siden, ingenting er senere hørt om saken. I de fleste saker betyr jo dette at den saksøkte bøyde under for presset, eller betalte for seg og lovte å ikke gjøre det igjen. Det var ikke tilfellet her…

mpaa

Den populære torrentsiden Mininova var nede i flere timer i går, på grunn av hardwareproblemer. Det var ventet at Mininova skulle være i en del timer, og mange var spente på hvordan de andre sidene ville klare seg.

mininova

Coldplay, kjent for bla. trouble, fix you og talk, har nå “tatt en radiohead”. De gir bort sin nyeste singel, Violet Hill, på internett!

coldplay theportrait

Data på det evig forandrende P2P landskapet viser at bruken av Utorrent har mer enn doblet seg i motsetning til 2007. Bittorent klientet er mest populær i Europa - hvor økningen er med 11.6% - og minst populær i USA - hvor bare 5.1% av PCene har uTorrent innstalert.

Denne måneden nyhetsbrev fra cdon.com gir deg School for Scoundrels gratis!

school for sc

Tracker Checker er et hendig lite program som automatisk skjekker når private trackere er åpne for registrering. En del av trackerne åpner dørene nå og da, ved å gi deg muligheten til å registrere uten en invite.

For et par dager siden fikk noe spesielt skje i det stille.

Nemlig at p2pnett passerte 100 artikler!

Image


Fotokred: snowrideguy

Etter en sniktitt og prøvekjøring forrige måned har what.cd-teamet endelig bestemt seg for å gjøre en semi-offentlig publisering av Gazelle tracker og side.

gazelle-tracker

Når du er så heldig å får en invitasjon til en privat BitTorrent side, er det første du ser, den himmelhøye kvaliteten på torrents. Hver og en er hånd-plukket igjennom en streng moderasjonsprosses. Uansett, før du starter laster ned alt du kan - her er et par ting du burde vite.

Politioffiersen Jim Keyzer, leder og hovedvitne i rettssaken som pågår mot The PirateBay (TPB), har nylig blitt ansatt hos Warner Bros. WB er en av de som anklager TPB for lovbrudd. Dette vil uten tvil skade etterforskningens troverdighet.

tpb