Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Når du er så heldig å får en invitasjon til en privat BitTorrent side, er det første du ser, den himmelhøye kvaliteten på torrents. Hver og en er hånd-plukket igjennom en streng moderasjonsprosses. Uansett, før du starter laster ned alt du kan - her er et par ting du burde vite.

På private torrentsider, hander alt om ratioen din. En 1:1 ratio (eller 1:0) betyr at du har lastet ned nøyaktig samme del av data som du har opplastet. Hvis du har en ratio på 0.80 indikerer det at du har opplastet mindre enn hva du har lasted ned, som skader helsen til torrenten. Og en ratio på 3.0 betyr at du har opplastet 3 ganger mer data enn du har nedlastet. Få en ratio på over 1.0 og du vil bli belønnet i livet etter døden.

images

 

Hvis du er helt ny på en privat-torrent side, vil det med en gang bli vanskelig å få en 1.0 ratio.
Heldigvis, brukerne blir gitt en prøveperiode til å få dette. Siden det er så mange mer seedere enn lechere (helt omvendt av public BT sider), blir det da vanskeligere å opplaste til andre - fordi det er færre folk å dele med.

Så hvorfor gå igjennom så mye slit for å få en ordentlig ratio? Fordi dypt nede, er du en god meddeler! Gode ratioer tilbyr mange fordeler, inkludert en oppgrader rank på trackeren (f.eks VIP status), høyere nedlatingshastigheter, gratis invitasjoner for venner, og ingen ventetider.

Her er 10 tips om hvordan du får ratioen din best mulig.

1. Start med mindre filer.

2. Hopp til “Nylig utgitte” torrenter.

3. Velg filer som har en høy “L” eller opplastingsnumber.

4. Unngå “Zero-Leech” torrenter.

5. La noen torrenter stå og kjøre i uTorrent

6. Gå for “Freebie” nedlastinger

7. Bruk “Kreditter” til å kjøpe (f.eks VIP-Status)

8. Ikke prøv å jukse på Private Trackere

9. Sett en ordentlig Opplastingsgrense

10. Hvis alt annet feiler: Donér

 

 • Andre tips - Følg “Reglene”
 • Bruk en Akkseptert BitTorrentklient.
 • Ikke “Hit-N-Run” en Privat BT side.

 

Bli med disse tipsene og HAPPY Torrenting

 

Torrentfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

12 kommentarer

 1. 1 sier:

  greit nok at det er en link til torrenrfreak der, men dette er jo bare en ren oversettelse av deres artikkel og da syntes jeg det bør komme frem i en introduksjo i starten av artikkelen. Guiden er for såvidt fin i seg selv og flott å dele, men dere tilføyer ingenting nytt.

  Finnes det noen spesielle forhold for norske brukere man kan tenke på for eksempel?

  Mvh Andy

 2. 2 sier:

  Tips nummer elleve. Finn en god gammel torrent som har lite seeders, last den ned og seed. Gå til forumet og hype den som et fantastisk produkt. Gamle torrents har en tendens til å gå i glemmeboken og kommer i skyggen av stadig nye tilstrømninger, men de er allikevel gode som gull, og nye brukere trenger å få dette med seg.

 3. 3 sier:

  Andy: Ja, dette er en ren oversettelse av torrentfreak-guiden, bare på Norsk

 4. 4 Trond Kevin sier:

  Et tips innen norske sider, hvor det ofte kan være vanskelig å oppnå en høy ratio, er å bare laste ned en del (f.eks. kun en av .rar filene i en release), og seede denne.

 5. 5 sier:

  Er det noen her som har en norbits invite til meg? Jeg kan dele over 200gb med rar releaser. Ingen problem i det heletatt.
  Begrunnelsen for at jeg ønsker meg en norbits invite er fordi det er så mye norsk musikk og filmer der. Har vært inne på DC since private rar release hubber og vet hvordan jeg skal oppføre meg.

  Vær så snill!

 6. 6 sier:

  Hei!

  Er veldig interessert i en norbits invite. Har mulighet til å seede døgnet rundt fordi jeg abonnerer på 2 bredbåndsløsninger. Har fiberkabel meg god hastighet som jeg kun skal bruke til å laste ned og opp!

  Hadde vært kjempefint om noen kunne gitt meg en invite ;) Hvis noen er interessert kan jeg også gi bort en demonoid invite i bytte :)

  Send mail til:

  Mvh William

 7. 7 sier:

  Skulle gjerne hatt en invite på norbits. Kan vel ikke love annet tilbake enn å seede som rakkern :-)

 8. 8 sier:

  Mailen min er forresten: :-)

 9. 9 Martin sier:

  Har CanalDigital linje med nesten 4 mbit ut.

  Hvis noen har en invite til norbits til meg så hadde jeg vært evig takknemmelig. :)

  Eposten min er:

 10. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.