Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

I 2005 var DVDr-core den første torrentsiden som ble saksøkt utenfor USA. Den klassiske historien utspiller seg: Mann som driver siden, mannen blir saksøkt for å drive siden, ingenting er senere hørt om saken. I de fleste saker betyr jo dette at den saksøkte bøyde under for presset, eller betalte for seg og lovte å ikke gjøre det igjen. Det var ikke tilfellet her…

mpaa

For de som ikke husker det, tar vi en liten oppsummering. For litt over tre år siden var det første gang Hollywood gikk inn i et søksmål mot en torrentside i Europa, DVDr-core. Notatet som ble levert på url’en til siden en lørdagsmorgen i Mars 2005 fikk flere medadministratorer, på andre torrentsider, til å lure på hvem som var nestemann.

Siden, som ble stengt 4. desember, etter at Hanff og sidens administratorer hørte om raidene i Holland. Hanff drev ikke siden selv, men den ble drevet av noen venner av han. Bare kort tid etter at han startet i ny jobb, var Hanff med på “NewsNight” på BBC. Dagen etter ble han sagt opp, for å ikke ha hatt samme syn på kopirett som de, og for å ikke avslutte saken.

Det var situasjonen på slutten av 2005. Nå, mer enn to år senere, har han ikke hørt noe nytt. Selv om han hadde fått brev med forskjellige krav, tror ikke Hanff at saken gikk noe lengre. Den ble rett og slett “drept i stillhet”. Hadde det blitt noen rettergang ville den ha gått for lenge siden (desember 2005). Han har ikke fått vite mer, og er skeptisk på om saken i det hele tatt gikk lengre.

Det kan hende MPAA var fornøyde med resultatet, med tanke på at han mistet jobben og siden gikk ned. Når de hadde oppnådd dette var det ikke vits å gå inn i en rettergang de ikke visste om de ville vinne.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.