Det har nok en gang kommet søksmål til guttene bak The PirateBay. Denne gangen for hele 13 millioner norske kroner. Det var ikke torrentsiden eller trackeren som var grunnen, men musikkalbumer, spill og noen filmer de hadde lastet ned selv. Likevel føler crewet at det tryggeste er å ta ned trackeren.

tpb

Via NRKBeta blir vi tipset som et innslag på Dagsnytt 18 hvor platebransjen går ut og sier at de vil ha den omstridte PiracyKillsMusic kampanjen inn i skolen.
Image

Bjørn Rogstad er platebransjens talsmann for kampanjen og mener den bør oppfattes humoristisk, og ikke så “dyp og mørk” som deres motstandere skal ha det til.

Forbudt Islam-kritisk film på PirateBay

Nå som Stage6 ikke lengre er tilgjengelig, har man vært nødt til å se etter alternativer. Stage6 har valgt å promotere Veoh.

veoh black

Denne artikkelen tar for seg historien rundt warezmiljøet og hvordan denne subkulturen startet. Warez er i dag et stort problem for spill-, musikk - og filmindustiren, og i denne artikkelen skal jeg prøve å belyse sider rundt warezmiljøet som gjerne mange ikke kjenner så godt til..

Tøndel og advokatfirmaet Simonsen har fått hard medfart den siste tiden.

Her presenterer et lite kryssklipp av den norske bloggosfæren og media generelt den siste uken.

For bare litt over et år siden var TorrentSpy.com en av de mest besøkte torrentsidene, men tidene forandres. Etter en dyr og lang kamp mot MPAA har TorrentSpy nå besluttet å kaste inn håndkleet, og stenger siden permanent.

torrentspy-l

Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. Vi har tidligere fått svar fra NextGenTel, og nå har vi fått svar fra Get.

get

Hvis du laster ned noe du ikke hadde kjøpt i første omgang, gjør du faktisk selskapene bak en stor tjeneste, det i følge økonomen karen Croxson. Du som er den “gode” piraten forteller vennene dine om produktene og skaper en “mediastorm”, som igjen øker salgstallene.

BBC har publisert en podcast som tar for seg piratvirksomhet gjennom årene, samtidig som dem opplyser med det moderne konseptet av ‘intellektuell eiendom’. Selvfølgelig, ingen historie ville vært komplett uten og ha diskutert The Pirate Bay, så Peter Sunde spiller en viktig rolle i dette 20-minutters programmet.

pirate-bay-logo

Den populære torrentsiden Mininova holder for tiden på å Beta-teste videostreaming direkte fra en torrentfil.

mininova

VLC Player, som er en av de beste og mest brukte mediaavspillerene, har vist seg å være sårbar for fjernstyrt hijacking. Dette sikkerhetshullet gjør det mulig for brukere med en ond hensikt å kjøre en vilkårlig kode, og muligens ta kontroll over offerets pc.

vlc

Demonoid, som var en av de mest populære torrenttrackerene, har igjen kommet opp. Denne gangen er den hostet i Ukraina. Nettsiden er fortsatt nede, men trackeren er nå fult operativ igjen. Kanskje dette er et tegn på at Demonoid er på full fart tilbake?

demonoid

Michael Moore er en smart fyr.

Her er et opptak fra når han svarer på spørsmål om hva han syntes om at folk delere filmene hans på nettet. Kort sagt - deling har alltid vært greit, og lov - og det at det skjer på nettet endrer ikke noe.

Det er hardt for store organisasjoner å konkurrere med individualer som tar deres innhold og lager nye distribusjonssystemer, inntektsbringende streamer og businessmodeller. Fallet til de store plateselskapene lærte oss andre en lekse. I mange sammenhenger er piratvirksomhet en hjelp når det kommer til innovative løsninger og systemer.