Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

For bare litt over et år siden var TorrentSpy.com en av de mest besøkte torrentsidene, men tidene forandres. Etter en dyr og lang kamp mot MPAA har TorrentSpy nå besluttet å kaste inn håndkleet, og stenger siden permanent.

torrentspy-l

Torrentspy finnes ikke lengre. Justin Bunnell, sidens grunnlegger skriver på siden: “Vi har besluttet på egenhånd, ikke ved noen dom eller enighet, å stenge søkemotoren TorrentSpy.com permanent fra 24. mars 2008.”

Hovedårsaken til at siden legges ned er den pågående rettsaken mot MPAA, som startet i februar 2006. “Vi føler oss nå tvunget til å gi våre brukere den ultimate beskyttelsen - permanent nedleggelse,” skriver Justin.

Ved utgangen av 2006 var TorrentSpy den mest populære torrentsiden, men dette endret seg raskt i august 2007. De ble nemlig da pålagt å logge all trafikk på siden. Dommen var å loggføre alt deres brukere gjorde på siden, for så å levere informasjonen til MPAA.

Som et svar på denne dommen, og for å sikre privatlivet til sine brukere, bestemte TorrenSpy å blokkere all trafikk fra USA. Dette ledet til et voldsomt ras i trafikk og fortjeneste.

Dette var ikke nok for MPAA, som da mente at TorrentSpy hadde ignorert den rettslige dommen. Denne rettsaken har vart lenge nå, og har endt med at Justin har stegt siden permanent, for å sikre privatlivet sine brukere.

Brokep fra ThePirate Bay hadde dette å si om saken: “I dag er alle store torrentsider presset på en eller annen måte. TPB har sin del av presset, men hadde ventet det. På den annen side har vi et rettsystem som er mer rettferidig på denne typen saker. Måten copyrightlobbyen går frem på dette er totalt feil, og vi kan ikke la dem vinne. Og vi vil ikke la dem vinne. I dag mistet vi en side, men det var mer en person som måtte gi opp på grunn av økonomiske grunner enn noe annet. Copyrightlobbyen har sine to store kort - penger og innflytelse. I det lange løp må de omsider gi opp de også. Når de gjør det skal jeg dra til USA for å spandere en vellfortjent øl på Justin.”

På dette tidspunktet er det uklart hva som skjer med TorrentSpy.com domenet. Domenet har blitt tilbudt til eiere av andre torrentsider, men har ennå ikke blitt solgt.

kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.