Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Mange selvstendige filmskapere har godt utbytte av at filmene deres spres gratis over BitTorrent. Filmer mange aldri hadde hørt om før, blir nå sett av millioner.

Film Roll

I dag er mange av toppfilmene på torrentsider som mininova, filmer produsert av små selvstendige filmprodusenter. “The Man from Earth” og “Day Zero” er to ferske filmer som har blitt kjent via BitTorrent.

Spesielt har “The Man from Earth” blitt populær med hjelp fra BitTorrent. Filmen gikk fra å være den 11’235. mest populære filmen på IMDB, til å være den 5. mest populære.

Skaperen av filmen har uttalt at de omtrent ikke hadde noe reklamebudget. Det var ikke før DVD’en ble rippet og lastet opp for fri nedlasting, at interessen for filmen satte fart. Mange som hadde sett filmen postet kommentarer, for det meste positive, på IMDB, amazon osv. Dette gjorde igjen at filmen ble kjent.

“Day Zero” rakk ikke engang å bli lansert før den ble en av de mest seedede dramafilmene på mininova. Filmen hadde premiere på Tribeca filmfestivalen i 2007, men blir ikke å se før 18. januar på kino, og da kun noen få kinoer i USA. I ukene etter vil det bli en større lansering.

Det er selvfølgelig ikke alle filmskapere som liker at filmene deres ligger ute for gratis nedlasting. Spesielt ikke når den samtidig går på kino. En av produsentene bak “Cashback” har skrevet en email til en torrentside for å prøve å inngå et kompromiss. Han ville gjerne at de fjernet torrenten i seks måneder, slik at de kunne se hvor bra publikum egentlig syntes den var, og for å kunne tjene litt penger.

Vi ser en positiv tendens blandt filmskaperene rundt fildeling, da flere og flere ser potensialet til gratis reklame for filmene sine. Jo større omtale filmen får tidlig i lanseringen, jo større er sjansen for at flere vil se filmen på kino, eller kjøpe DVD’en senere. Det er også flere som skjønner at et nedlastet eksemplar ikke kan telles som et kjøpt eksemplar. Dette har det jo blitt syndet endel imot under saksøkninger fra film- og platebransjen.

Kilde: torrentfreak.com

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

1 kommentar

  1. 1 bjorn sier:

    Flott med en gladnyhet om torrent. Selv tror jeg det bare er et tidsspørsmål før studioene ser fordelen med denne måten å spre det glade budskap på ;-)

  2. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.