Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

For en stund siden var det noen som lagde en film med tittelen “Steal this film”. Det er en dokumentar om fildeling, med intervjuer fra de som driver torrentsider og ledere i musikkfirmaene. Nå skal en norsk gruppe gjøre det samme, og prosjektet har tittelen “Urospredere”.http://static.thepiratebay.org/doodles/stf.jpg

“Steal this film” fikk støtte av Piratebay ved at logoen på forsiden ble modifisert til en “Steal this film” versjon. Dette er sevlfølgelig noe som gir mye PR, og filmen ble lastet ned og lastet ned. Etter en liten stund kom oppfølgeren, “Steal this film 2”. Hvis du ikke har sett de, anbefales det en tur innom hjemmesiden deres (www.stealthisfilm.com), og danskene sin fildelingsfilm finner du her http://www.goodcopybadcopy.net/.

Nå skal en norsk gruppe gjøre det samme som “Steal this film” gruppen gjorde, nemlig lage en dokumentar om fildeling på norsk. Filmen skal vise begge sider av saken fra en nøytral vinkel, og skal selvfølgelig gjøres tilgjengelig både gratis og lovlig til nedlastning via BitTorrent. Det er også muligheter for å finne den på DVD i butikkhyllene.

Filmingen starter 9. juni når filmteamet drar ned til Sverige for å starte. Peter Sunde (Piratebay.org) skal selvfølgelig være en av persoene vi får se i filmen, i tilegg til Elektronisk Forpost Norge, Piratgruppen Norge, Harald Zwart med flere.

Mesteparten av filmingen kommer til å skje i løpet av sommeren, men det er satt av 7 måneder for å ha god tid til å få redigert det sammen til en best mulig dokumentar med en ventet lengde på ca 30-40 minutter.

Dette er et veldig spennende prosjekt, og det blir gøy å se resultatet. Nettsiden til filmen er www.urospredere.no hvor du finner litt informasjon, samt en donasjonslink til de som ønsker å støtte prosjektet…

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.