Gi Kudos til denne saken! Stumble denne artikkelen! Del på Facebook

Etter at Demonoid bestemte seg for å dra ut pluggen på grunn av press fra CRIA, lurer tusenvis av tidligere medlemmer på hva som skjedde. Kanskje mer viktig, de spør seg selv dette: Kommer Demonoid noen gang tilbake?

demonoid

Ingen vet helt sikkert hva framtiden er for Demonoid - men, Deimos, grunnleggeren og hovedadministrator av det som før var den mest populære (semi)private BitTorrent trackeren, har gitt folket et lite håp.

Han skriver: “Penger er et lite problem. Det største problemet for øyeblikket er å finne en passende vert for websiden. Flaks har jeg ikke hatt, og det er noen personlige ting jeg må ta meg av først. Det tar det meste av tiden min for øyeblikket, og det hjelper ikke særlig på.”

Deimos har rett, det blir hardere å finne en passende vert, men langt fra umulig siden alle BitTorrent sidene som ble sparket ut av den tyske ISPen Leaseweb, fant et nytt hjem innen en uke.

Så hva var det som startet serien med trøbbel? Trøbbelet for Demonoid startet tilbake i Juni, da det tyske anti-pirat selskapet BREIN startet å presse Demonoid og deres ISP, Leaseweb. Deimos bestemte seg for at Nederland ikke var like sikkert som det var før og flyttet siden til Canada, som resulterte i noen dager nedetid.

Deimos sa aldri til administratorene og medlemmene av siden nøyaktig hva som hendte, til å begynne med begynte de fleste medlemmene og spekulere i at det var maskinvaren som hadde feil, men etter noen dager ble det klart at Demonoid var dømt til å flytte. Kanskje det var maskinvare feil også, hvem vet, men resultatet ble det samme - Canada her kommer vi!

Flytting av serverene til Canada løste problemene, men, mot slutten av September tok Deimos torrentsiden offline for andre gang. Igjen, ingen viste hva som foregikk inntil de fant ut at CRIA var ansvarlig for nedetiden, som senere ble bekreftet av Deimos. Det viste seg at Canada ikke var det beste valget likevel.

Etter 5 dager med nedetid returnerte siden, men nå blokkerte den all trafikk fra kanadiske brukere i et forsøk på og roe ned CRIA. I begynnelsen så det ut som at stormen endelig var over, men november den 9. ble Demonoids medlemmer møtt med en skuffende beskjed på forsiden:

“CRIA truet selskapet som leide ut serverene til oss, og på grunn av dette er det ikke mulig og holde siden oppe. Unnskyld for problemene dette gir dere og takk for din forståelse.”

Trackeren fungerte noen dager etter dette, men etter en stund døde denne også. For øyeblikket sender Demonoid.com trafikken videre til det midlertidige forumet, som har et aktivt samfunn, men noen fildeling er overhode ikke akseptert.

Så vil Demonoid noen gang komme tilbake? Ved siden av beskjeden som ble postet av Deimos er det ikke mye og gå på. Det vil være en skam og se siden gå ned slik. Demonoid var en av den mest brukte trackerene og Deimos har gjort mye for BitTorrent samfunnet.

Å være en BitTorrent administrator må være en veldig stressfull erfaring, for ikke å nevne all tiden som blir brukt. Når presset endelig er løftet for noen som Deimos, vil det ta all den kraft av BitTorrent for og bringe ham tilbake.

La oss håpe det.

Bare tiden vil vise.

Kilde: Torrentfreak

Interesse for fildeling? - tjen penger på å skrive for oss.

2 kommentarer

 1. 1 Jan sier:

  Hei
  Ville bare infomere att Demonoid nå er tilbake :-)
  mvh Jan
  Haugesund

 2. 2 Fredrik sier:

  Dette er også skrevet mer om på denne siden

  http://www.p2pnett.no/art/na-er-demonoidcom-endelig-oppe-og-gar-igjen

 3. Side 1 av 1 side(r)

Legg igjen en kommentar

Kommentarer er ikke tillatt for denne artikkelen.