Vi skrev for en tid tilbake en artikkel om de store ISPenes forhold til å utlevere IPadresser. Vi har tidligere fått svar fra NextGenTel, og nå har vi fått svar fra Get.

get

Hvis du laster ned noe du ikke hadde kjøpt i første omgang, gjør du faktisk selskapene bak en stor tjeneste, det i følge økonomen karen Croxson. Du som er den “gode” piraten forteller vennene dine om produktene og skaper en “mediastorm”, som igjen øker salgstallene.

VLC Player, som er en av de beste og mest brukte mediaavspillerene, har vist seg å være sårbar for fjernstyrt hijacking. Dette sikkerhetshullet gjør det mulig for brukere med en ond hensikt å kjøre en vilkårlig kode, og muligens ta kontroll over offerets pc.

vlc

Programmet Kurer på NRK P2 tok for seg fildeling her om dagen.

Det er et interessant tilbakeblikk på fildelingens historie fra de tidlige Napster dager til i dag. Hør det selv her.

Image

Som vi har vært inne på tidligere her på p2pnett pågår det for tiden en diskusjon rundt nettleverandørenes rolle i fildelingsdebatten.

Nå har Forbrukerrådet sagt sitt.

Image

Microsofts SkyDrive, en nettbasert lagringsplass, er ute av BETA-perioden, og er nå lansert. Vil denne tjenesten bli missbrukt tro?

Microsoft logo

Da er det internasjonalt kjent, Norge er et godt land å laste ned piratvare i. Espen Tøndel har iallefall fått beskjed fra politiet om at de ikke vil bruke verdifulle ressurser på å jage fildelere.

04 04 4---Computer-Keyboard web

.. står det å lese på forsiden av Dagens Næringsliv i dag.

I følge avisen “tar han fra de rike” (Apple) og gir til de “fattige” (seg selv).

P1010006

Det har gått tre måneder siden den populære (semi)private BitTorrent trackeren Demonoid gikk offline.
siden den gang har det vært mye spekulasjoner om trackerens framtid, og mange fryktet at siden aldri kom tilbake.
Totalt ut av det blå, så er trackeren tilbake.

Hjemmesiden til hardvardskolen for kunst og vitenskap ser ut til å ha et stort sikkerhetshull. Server backuper og databaser er nå lekket til flere torrentsider. Den 125 MB store fila er tracket fra The PirateBay.

harvard

 

Torrentfreak er online igjen nå, og kan berolige oss om at det hverken var MPAA, RIAA eller DDOS som skapte nedetiden.

En brann hos ISP PRQ, som er eid av to av The PirateBays grunnleggere, satte flere torrentsider ut av spill tidligere i dag. Selve The PirateBay ble ikke satt ut av drift, men flere av deres sideprosjekter og andre torrentsider som var hostet der gikk ned.

Vi kan nå melde at tv-links er tilbake, for de av oss som har savnet dem… De har riktignok forandret domene, og litt på utseende.

tv-links

Den populære metasøkemotoren Torrentz.com har introdusert flere nye funksjoner, som bla. inkluderer “verifisering” av filmer og TV-programmer. Siden er nå distribuert fra flere kilder for å sikre optimal service for sine brukere.

torrentz

Utorrent har nå sluppet en ny versjon 1.7.7 (build 8179).

utorrent2yk4