På bare litt over et år har japanske internettbrukere økt sin fildeling med utrolige 180%. Dette er iallefall resultatet av en internettbasert undersøkelse. Det gjennomsnittlige antall filer som blir lastet ned har mer enn doblet seg.

Planlegger du å kjøpe musikk i julegave til kjente?

Lider du samtidig av samvittighetskvaler over å støtte musikkindustrien? Vel, da har vi løsningen for deg :-)

The Pirate Bay oppfordrer brukerne sine til å stemme på Familjen, en uavhengig artist som er nominert til den svenske Grammy’en. De bruker i bunn og grunn p2p - eller forbrukermakt, til å bryte tradisjonen til musikk-kartellene som vanligvis belønner sine egne artister - og for å gjøre IFPI forbanna, selvsagt.

Image

Det har midlertidig byttet ut logoet sitt på hovedsiden med det ferske logoet vist til høyre.

Det har en link til en seperat side som klart sier ifra om hvem gutta bak The Pirate Bay håper skal vinne den svenske Grammy i år.

Det er veldig mange i dag som laster ned film og musikk fra nettet. Unge som gamle. Hvorfor laster vi ned ulovlig fremfor å kjøpe i butikken? Tenker vi for lite over konsekvensene av at vi laster ned ulovlig fremfor å kjøpe?

cd-lås

Og være en av verdens mest “påkoblete” nasjon hjelper folk med og få innhold “på-forespørsel” på demmes egne prinsipper.

For noen uker siden ble det sagt at den populære DVD-ripperen aXXo skulle ta seg en pause fra DVD-Rippingen. Rundt den samme tiden ble et nytt fjes introdusert til “non-scene”, scene og andre steder når folk søkte etter aXXo torrenter, KLAXXON torrenter begynnte å komme opp.

Det har blitt rapportert fra IFPI at Yahoo! Kinas musikksøk bryter opphavsrettloven når den linker brukere til piratkopierte musikkfiler.

yahoo logo

I et årlig “Girl Scout Cookie Sale” i USA solgte 13 år gamle Elizabeth Brinton 11,200 bokser med kaker.

ImageDa hun ble spurt hvordan hun gjorde det svarte hun -“Du må se folk inn i øynene og gi dem dårlig samvittighet”.

Vel, det kan virke som at den norske platebransjen har lyttet til denne 13 år gamle jenta, for det er nettopp det de gjør i piracykillsmusic.no kampanjen sin.

Vi tar en titt på de ulike påstandene, uten bakgrunnsmusikk og hylende sirener.

Det florerer med piratvirksomhet i Russland, og man kunne tenke det at de ikke brydde seg om opphavsrett der. Denne idèen er nå oppe til debatt, da første BitTorrentbruker er dømt for å spre et program ulovlig. Som et resultat av dette roper anti-copyrightaktivister etter folk for å hoppe på en torrent i protest.

utorrent2yk4

Etter at tvlinks.co.uk eieren ble arrestert lurer nok enkelte på hvilke alternativ som finnes der ute.

Gutta på Zeropaid har kompilert en liste over sider som muligens kan dekke behovet til de som liker å se serier i et lite YouTube vindu:

http://www.zeropaid.com/news/9073/TVLinks+Alternatives+for+Free+TV+Shows+&+Movies

Selv forstår jeg ikke hva folk får ut av slikt ;-)

En fersk undersøkelse fra broderlandet viser at søta bror (og søster) deler filer som aldri før.

54% av de spurte kvinnene og hele 69% av menn svarte at de laster musikk og film fra nettet.

Image


Kilde: IDG.se

Undersøkelsen viser at folks holdning til piratkopiering for privat bruk ikke stemmer overens med de nye lovene som ble innført i Sverige for et par år siden.

Forsøkspersonene ble også spurt om privat surfing på jobb, bruk av andres trådløse nett, surfing etter porno og andre “synder på nett”.

Les mer hos IDG.

Vi er en liten gjeng som kommer til å skrive om nyheter rundt fildeling og P2P, noe vi tror og håper at folk finner interessant.

Velkommen skal du være

Takk til transguyjay for bruk av bildet.

Mange selvstendige filmskapere har godt utbytte av at filmene deres spres gratis over BitTorrent. Filmer mange aldri hadde hørt om før, blir nå sett av millioner.

Film Roll

Etter at Demonoid bestemte seg for å dra ut pluggen på grunn av press fra CRIA, lurer tusenvis av tidligere medlemmer på hva som skjedde. Kanskje mer viktig, de spør seg selv dette: Kommer Demonoid noen gang tilbake?

demonoid

Vg varsler i dag at etterforskningen rundt ThePirateBay går mot slutten. Etterforskningen har pågått i over et og et halvt år, og en liste på over 4000 sider med punkter er overlevert forsvarsadvokatene.

tpb