The pirate bay, mininova og IsoHunt har alle millioner av besøkende hver dag, som søker på musikk, filmer, programvare og spessielt TV-show. Tilsammen så har de tre BitTorrent sidene over 500 millioner søk hver måned, og det nummeret går stadig opp hver måned.

allinone

Nå når Red Alert 3 kommer i butikkhyllene feirer EA seriens 13 år lange historie, og gjør den opprinnelige Red Alert tilgjengelig for gratis nedlasting.

Google er et flott verktøy for å sammenligne populæriteten til de forskjellige søkene innenfor samme nisje. Når antallet søk etter noe stiger, er det ofte et tegn på at interessen for dét har steget. Vi har tatt en nærmere kikk på populæritetskurven for de tre populære torrentklientene: uTorrent, Azureus (nå vuze) og BitComet.

Til stor skuffelse for de over 100 tusen brukerne har nå den største latviske torrent-trackeren blitt stengt av landets myndigheter. To av administratorene ble arrestert etter operasjonen som ble ledet av Latvias økonomipoliti og det lokale IFPI.

.. med nye påfunn.

Denne gangen er det IOC de har hisset på seg fordi noen brukere har lagt ut klipp av OL.

Image

Image

Legendariske Paul Graham skrev nylig et innlegg på hjemmesidene til Y Combinator ang. hvilke idéer de ønsket å investere penger i.

RIAA og fildeling ble nevnt.

Etter bestemmelsen i italia om at dem skulle blokkere tilgangen til The Pirate Bay kommer med en uungåelig forklaring. Har verdens største BitTorrent tracker bare smuldret vekk i media sitt press? Nei, Trafikken til “The Bay” har faktisk gått opp den siste uken, og har hoppet 10 plasser opp på Alexa i italia.

Electronic arts, som er utgiver av det kommende MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning, har valgt å benytte BitTorrent for å distribuere den lukkede Beta-klienten. Inkluert i dokumentasjonen er en anbefaling til å benytte TorrentFreaks “speed up”-guide.

warhammer-small

Det er ikke ofte man kommer over gode tilbud, men av og til dukker de opp.

The Pirate Bay har lagt ut en ny funksjon på siden sin, som gir brukerne lov til å ”tagge” sine egne torrents som man laster opp. Taggene vil gjøre det enklere å strukturere og oppdage nytt innhold, og gir brukeren muligheten til å forme taggbaserte grupper.

The Pirate Bay

Mange har nok fått med seg at PirateBay har hatt endel nedetid den siste tiden. Det har gått rykter om at de har blitt raidet av politiet igjen, men det er altså bare et problem å holde unna for den stadig økende trafikken.

tpb

ImageShack, som er en av de største hostingselskap for media, har implementert noen betydlige oppgraderinger til deres torrentnedlastingstjeneste. En av de mest inovative nye kjennetegn er ”video preview”, som lar brukeren bla igjennom stillbilder av videoen som de laster ned, dette for å få en følelse av kvaliteten på filmen.

Forrige uke gikk flere ISPer med på et samarbeid med BPI, for å redusere fildelingen i Storbritannia. Når noen ble “tatt” vil ISPene sende ut en advarsel. Dette er 100% basert på musikkindustriens “beviser”. Ikke engang ISPene vet om det er noe hold i påstandene. Bevisene blir dermed ikke prøvd, noe som er en perfekt situasjon for musikkindustrien.

952313 gavel

I følge de første rapportene, etter uttalelser tidligere i dag fra Storbritannias regjering, er det nå kjent at de store ISPene i Storbritannia har inngått en avtale om å advare flere hundre tusen fildelere. Avtalen, som er jobbet frem av regjeringen, vil tilsi svært mange advarsler, men ingen frakobling.

952313 gavel

En “seedbox” er en sjargong for en dedikert høy-hastighets server, eksklusivt brukt for torrent overførsler. Med en “seedbox” vil du kunne laste ned og laste opp fortere enn det du kunne forestilt deg. Pluss at du kan administrere dine torrenter gjennom en nettleser fra hvilket som helst hjørne i verden, når som helst.

seedbox

Takk til nickwheeleroz fra flickr.com for bildet