I dag, starter The Pirate Bay og Piratbyrän (The Bureau of Piracy) på sin ferd gjennom hele europa, Dette vil nå sitt klimax på kunst festivalen “Manifesta” i slutten av neste uke, i Bolzano i Italia. Den gode nyheten er at du kan bli med dem på ferden - alle er velkommene.

pirate-bay-bureau-on-tour

utorrent har vært på markedet lenge, og får stadig flere brukere. Mye av grunnen til dette er at klienten krever lite ressurser, og er rask. Nå er den kommet i ny beta, 1.8 (build 10853).

utorrent2yk4

Det svenske venstrepartiet vil gjøre det lovlig å dele filer med kopirett til privat bruk. Kan det være for å trekke flere velgere?

253px-Vnsterpartietsvg

NIN har tidligere gitt bort sine sanger gratis på nettet. Nå skal de ut på turné, og gir da bort én ny sang, pluss en sang fra fire andre band de turnerer med.

lights 600x300

Politioffiser Jim Keyzer, lederen og nøkkelvitnet i PirateBayetterforskningen, har nå kommet tilbake til jobben sin i politiets avsnitt for IT-krininalitet, etter at han hadde jobbet for Warner Bros. i flere måneder. Warner Bros. innrømmer nå at Keyzer jobbet for dem samtidig som han ledet PirateBayetterforskningen.

tpb

Rebolt, som er et norsk rockeband, gir nå ut all sin musikk for gratis nedlasting gjennom bla. torrent.

1

For en stund siden var det noen som lagde en film med tittelen “Steal this film”. Det er en dokumentar om fildeling, med intervjuer fra de som driver torrentsider og ledere i musikkfirmaene. Nå skal en norsk gruppe gjøre det samme, og prosjektet har tittelen “Urospredere”.http://static.thepiratebay.org/doodles/stf.jpg

I går ble det kjent at Comcast, alles favoritt ISP (spesielt for torrentverdenen), har blitt hacket. Meldingen vi kunne lese på deres hjemmeside var:“KRYOGENIKS EBK and DEFIANT RoXed COMCAST.”

Comcast

I boken All Marketers Are Liars har markedsføringsguru Seth Godin et fint kapittel om platebransjen.

Her beskrives bransjen, i helhet, som sløv, reaksjonær og korttenkt. Grunnen? De tenker ikke nok på worldview.

Image

Bilde: bocangel.

Den siste dagen har jeg kommet over flere private torrent trackere som er åpen for registrering. Det er ikke så ofte at de er, så for de som er på utkikk kan det være lurt å benytte sjangsen når muligheten er her…

Etter jordskjelvet som har skjedd i Kina har isoHunt bestemt seg for å sende alle donasjoner fra 12. mai til 12. juni til hjelpeorganisasjonene der nede.

logoisohunt

En side som spesialiserer seg på å lage undertekster for utenlandske og døve internettbrukere er nå tatt ned på grunn av juridiske trusler. WikiSubtitles mottok en begjæring om nedleggelse fra Anti-piratbyrået FAP, og er nå midlertidig tatt ned.

wikisubtitles

Ingen torrentside på jorden er mer populær enn Mininova. Likevel har all saksøking sett ut til å gå mot sider som The PirateBay. Mininova har, mot alle odds, sett ut til å gå under radaren. I går snudde dette da BREIN, det Hollandske anti-piratbyrået, gikk til angrep på Mininova.

mininova

Dette er de største advokatutgiftene noengang tildelt i en P2P-relatert sak.

riaa

The PirateBay blir bare større og større, noe som MPAA og IFPI missliker sterkt. Torrentsiden har nå klart å komme seg inn på listen over de 100 mest besøkt nettsidene, og det ser ikke ut til å stoppe der.

tpb